Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πολωνία: Απανωτά σοκ στην κοινωνία - Η νέα φιλελεύθερη κυβέρνηση προωθεί drag queen στη δημόσια τηλεόραση

Πολωνία: Απανωτά σοκ στην κοινωνία - Η νέα φιλελεύθερη κυβέρνηση προωθεί drag queen στη δημόσια τηλεόραση
Άρχισαν τα... όργανα και στην Πολωνία
Σχετικά Άρθρα

Ένας τοπικός τηλεοπτικός σταθμός, ο TVP Poznań, μετέδωσε πρόσφατα το εναρκτήριο επεισόδιο ενός νέου προγράμματος που επικεντρώνεται στην προώθηση της LGBTQ+ και των ιδεολογιών του φύλου.
Ένας καλεσμένος στο πρόγραμμα συζήτησε την αυξανόμενη προβολή και αποδοχή των drag queens σε διάφορους τομείς της κοινωνίας, σηματοδοτώντας μια αλλαγή στην υπεράσπιση των LGBT.
Μετά την εκλογή μιας νέας αριστερής-φιλελεύθερης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας στην Πολωνία, οι αλλαγές σάρωσαν τα δημόσια μέσα ενημέρωσης, αλλάζοντας το τοπίο του ειδησεογραφικού προγράμματος ώστε να αντανακλά όλο και περισσότερο τις κυβερνητικές προκαταλήψεις και να ανταποκρίνεται στις φιλελεύθερες και αριστερές ευαισθησίες.
Ωστόσο, κανείς δεν περίμενε ότι ένας δημόσιος σταθμός θα μετέδιδε μια σειρά από προγράμματα που προωθούν ανοιχτά την κουλτούρα LGBT και τις επαναστατικές, αντι-οικογενειακές και αντικαθολικές προτάσεις αυτής της κοινότητας.
Η σειρά ξεκίνησε με συζητήσεις με LGBT ακτιβιστές, όπου ο πρώτος καλεσμένος εξήγησε τα κίνητρά του για τη συμμετοχή του στο LGBT κίνημα και τις εμπειρίες του ως drag queen.
Εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ευκαιρία να εκπροσωπήσει LGBT και ιδεολογίες φύλου στο TVP Poznań.
Η drag queen ανέφερε επίσης την αυξανόμενη επικράτηση αυτής της μορφής ομοφυλοφιλικού ακτιβισμού, η οποία είναι πλέον εύκολα προσβάσιμη σε διάφορες διαδικτυακές πλατφόρμες.

Χλιαρές αντιδράσεις 

Η Anna Bryłka και ο Jacek Wilk, υποψήφιοι του κόμματος της Συνομοσπονδίας για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έχουν αντιταχθεί δημόσια στη χρήση δημόσιων πόρων για την προώθηση των LGBT αξιών στο TVP Poznań, επικρίνοντας ιδιαίτερα την ατζέντα της Ομάδας Stonewall.
Υποστηρίζουν ότι αυτό περιλαμβάνει την προώθηση μη αναστρέψιμων και επιβλαβών ιδεολογιών, όπως η μετάβαση του φύλου μεταξύ των ανηλίκων, η οποία οδηγεί όχι μόνο σε κατάθλιψη αλλά και σε σοβαρά αρνητικά ιατρικά αποτελέσματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης