Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – ΟΠΑΠ και τράπεζες έφεραν ισχυρή αντίδραση – Το βλέμμα στην ΕΚΤ

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – ΟΠΑΠ και τράπεζες έφεραν ισχυρή αντίδραση – Το βλέμμα στην ΕΚΤ
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Και ενώ είδαμε χθες όλα τα βαριά χαρτιά να υποχωρούν, σχεδόν όλα, σήμερα τα είδαμε να ανεβαίνουν. Η επενδυτική ψυχολογία πάει μία πάνω και μία κάτω ανάλογα με το τι βγαίνει από το μέτωπο των ειδήσεων που σχετίζονται με τα επιτόκια. Αύριο η συνεδρίαση της ΕΚΤ. Σήμερα στην Ευρώπη επικρατούσαν ανοδικές τάσεις και εμείς είχαμε βοήθειες και από το θέμα των μερισμάτων των τραπεζών με αποτέλεσμα να καταγράψουμε άνοδο 1,34% όταν ο DAX είχε άνοδο 0,70%.

Σημειώνουμε επίσης πως με σημαντική υποχώρηση του επιτοκίου έγινε η σημερινή δημοπρασία ετήσιων εντόκων γραμματίων, καθώς οι επενδυτές προεξοφλούν μείωση επιτοκίων. Στο 3,34% από 3,73% το επιτόκιο για τα ετήσια έντοκα.

FTSE RUSSELL: Στον Mid Cap, στον All-World, στον Total Cap και στον All Cap εισέρχεται η Optima Bank. Η Orilina ΑΕΕΑΠ εισέρχεται στον δείκτη Micro Cap και Total Cap. Αυτά από τη χθεσινή αναδιάρθρωση των δεικτών.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Το ταμπλό σήμερα προεξόφλησε το πράσινο φως από την Ευρώπη για τη διανομή μερισμάτων ξανά από τις ελληνικές τράπεζες. Οι μέτοχοι για πολλά χρόνια έγραφαν μόνο ζημιές και έβλεπαν να μηδενίζουν οι αποτιμήσεις των τραπεζών. Πλέον εδώ και μερικά χρόνια ενισχύονται οι αποτιμήσεις και τώρα θα αρχίσουν να βάζουν και κάτι στην τσέπη από διανομές. Η Πειραιώς είχε την καλύτερη χρηματιστηριακή εικόνα και ενισχύθηκε 3,76%. Ακολούθησε η Alpha Bank με άνοδο 2,60%. Και από τις δύο οι επενδυτές περιμένουν περισσότερα. Η Eurobank δυσκολεύτηκε να κρατήσει το θετικό πρόσημο όπως και η Εθνική, αλλά τελικά το κράτησαν.

ΟΠΑΠ: Εκτός από τις τραπεζικές μετοχές νομίζουμε πως η συγκεκριμένη ήταν αυτή που ξεχώρισε περισσότερο από τα βαριά χαρτιά. Είχε δυνατή άνοδο σήμερα και είδε ξανά τιμές πάνω από τα 15 ευρώ. Το αξίζει και με το παραπάνω λόγω αποτελεσμάτων και προοπτικών. Διαγραμματικά έχουμε επιβεβαίωση στήριξης που εντοπίζεται στα 14,50 ευρώ. Τρομερή η ζήτηση στη μετοχή μέχρι και το τέλος. Έτσι έκλεισε στο υψηλό ημέρας και στα 15,13 ευρώ με άνοδο 4,06% και όγκο συναλλαγών πάνω από 800 χιλ. τεμάχια.

ΔΕΗ: Χθες έγραψε τιμές κοντά στα 11 ευρώ και σήμερα έβγαλε αντίδραση αλλά δεν ικανοποίησε. Θα θέλαμε καλύτερη πορεία, αλλά θα περιμένουμε και τη συνέχεια.

ΑΔΜΗΕ: Συναντήσεις επί συναντήσεων για τον κ.Μανουσάκη στην Κύπρο προκειμένου να ενημερώσει για τα οφέλη της διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου. Ήδη παρουσίασε μελέτη που δείχνει πως συμφέρει την Κύπρο να γίνει η διασύνδεση παρά να είναι μόνη της. Η άλλη πρόταση θα είναι να επενδύσει σε μπαταρίες και ΑΠΕ αλλά το κόστος είναι πολλαπλάσιο. Στα 2,1950 ευρώ και στο +1,86%.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Αν και είχαμε ισχυρή αντίδραση δεν είδαμε μετοχές να καταγράφουν ράλι. Μετοχή με άνοδο άνω του 5% δεν υπήρξε και στις πρώτες θέσεις ήταν και βαριά χαρτιά όπως ΟΠΑΠ και ΠΕΙΡ. Ξεχώρισε η μετοχή και πάλι των Ευρωσυμβούλων και της MIG.

ATTICA GROUP (απάντηση): Όχι, οι μετοχές δεν διαπραγματεύτηκαν σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα. Η εταιρεία είχε στις 16 Μαΐου ανακοινώσει τροποποίηση οικονομικού ημερολογίου. Οι νέες ημερομηνίες (αποκοπής, πληρωμής) θα ανακοινωθούν με άλλη ανακοίνωση.

INTRALOT: Ξεκίνησε η Optima Bank ξανά την κάλυψη της μετοχής με σύσταση αγοράς και τιμή στόχο τα 1,55 ευρώ. Η προηγούμενη φορά που είχε αναφερθεί με έκθεση στη μετοχή ήταν το Νοέμβριο του 2019. Στα 1,1640 ευρώ και στο +2,11%.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Τρομερή η βουτιά της μετοχής από τα υψηλά του περασμένου Αυγούστου. Ήταν πάνω από τα 3,70 ευρώ και σήμερα είναι κάτω από τα 2,30 ευρώ. Στα 2,24 ευρώ και στο -3,45% έκλεισε σήμερα. Η αποτίμηση στα 41 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης