Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Με τράπεζες και επιλεγμένα blue chips υψηλότερα – Πιέσεις ξανά στα μικρομεσαία

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Με τράπεζες και επιλεγμένα blue chips υψηλότερα – Πιέσεις ξανά στα μικρομεσαία
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Όπως είχε προεξοφληθεί η ΕΚΤ αποφάσισε την πρώτη μείωση επιτοκίων κατά 0,25%. Οι ευρωπαϊκές αγορές αν και άνοιξαν με καλή άνοδο, μείωσαν στη συνέχεια τα κέρδη τους και εμείς ακολουθήσαμε, αλλά με μικρότερη ένταση. Η έγκριση του SSM για τα μερίσματα των τραπεζών βοήθησε στη συνέχιση της ανοδικής αντίδρασης. Λίγο πάνω από τις 1.450 μονάδες και με άνοδο 0,63% ο Γ.Δ.. Ο τζίρος με τη βοήθεια πακέτων ξεπέρασε τα 127 εκατ. ευρώ. Στα μικρομεσαία και πάλι υπήρξαν πιέσεις και βλέπουμε δυνατές απώλειες για πολλές μετοχές από τα υψηλά τους.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Άνοιξε ο δρόμος για μερίσματα μετά από 16 χρόνια. Την καλύτερη άνοδο είχε σήμερα η Eurobank που έχει και την καλύτερη μερισματική απόδοση και ακολούθησε η Πειραιώς, μετά η Εθνική και τελευταία η Alpha Bank.

ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ: Η πτώση των τιμών του πετρελαίου επηρέασε τις μετοχές των ΜΟΗ και ΕΛΠΕ, στις προηγούμενες συνεδριάσεις, αλλά σήμερα έβγαλαν αντίδραση. Στα 26,70 ευρώ η ΜΟΗ και στο +2,46% και στα 8,5350 ευρώ τα ΕΛΠΕ με άνοδο 2,09%.

ΕΥΔΑΠ: Συνεχίζονται οι πωλήσεις στη μετοχή. Τρομερή απαξίωση. Αλλά τι να γράφουμε πάλι. Τα έχουμε γράψει, τα έχουμε ξαναγράψει, τα έχουμε πει εκεί που πρέπει, αλλά δεν ιδρώνει το αφτί τους. Στην Κυβέρνηση προφανώς και έχουν άλλα θέματα να ασχοληθούν. Στα 5,89 ευρώ και στο -1,34%.

AUTOHELLAS: Κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας και στα 11,44 ευρώ με απώλειες 1,72%.

ΑΔΜΗΕ: Αισιοδοξία επικρατεί για τη μεγάλη διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου, μετά το ταξίδι του Μάνου Μανουσάκη στην Κύπρο. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ παρουσίασε σε υπουργούς αλλά και φορείς μελέτη όπου φαίνεται ότι την Κύπρο και τους κατοίκους της συμφέρει το έργο σε αντίθεση με την άλλη επιλογή να επενδύσουν σε ΑΠΕ και μπαταρίες. Το κόστος της διασύνδεσης είναι 1,9 δισ. ευρώ και το κόστος των επενδύσεων που θα πρέπει να κάνει η Κύπρος εναλλακτικά είναι 4 δισ. ευρώ. Για να δούμε τι θα αποφασίσουν. Στο ταμπλό βέβαια συνεχίζεται η αδιαφορία για τη μετοχή.

ΕΥΑΘ: Βλέπουμε πως βγαίνουν κομμάτια, αλλά σήμερα στις τελικές δημοπρασίες μία καλή εντολή την πήγε στο υψηλό ημέρας και στα 3,16 ευρώ και έκλεισε με άνοδο 2,60%.

ΕΚΤΕΡ: Θέμα για split των μετοχών έχει στη γενική συνέλευση που θα γίνει στις 28 Ιουνίου. Δεν καταλαβαίνουμε το λόγο. Ίσως ο μόνος είναι επειδή δεν έχει μεγάλο αριθμό μετοχών; Δεν έχει πάντως καμιά υψηλή τιμή η μετοχή που να θέλει να μειώσει για να κάνει πιο ελκυστική τη μετοχή στους επενδυτές, ούτε θέμα εμπορευσιμότητας έχει. Η μία μετοχή θα γίνουν δύο. Περιμένουμε την ανακοίνωση για το ύψος του μερίσματος που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα. Σιγά το κρατικό μυστικό και δεν το λένε τόσο καιρό.

ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ: Αρκετές πωλήσεις για τα δεδομένα του τίτλου βγήκαν σήμερα. Εξαιρετικά φθηνή η αποτίμηση θα λέγαμε, αλλά προφανώς και κάποιοι θα απογοητεύτηκαν να περιμένουν. Από την άλλη κάποιοι θα χάρηκαν που βρήκαν χαρτιά τόσο χαμηλά. Ανάλογη αποτίμηση για παράδειγμα η Foodlink που οι διαφορές είναι τεράστιες. Στα 2,30 ευρώ και στο -3,36%.

CAIROMEZZ: Δεν ειπώθηκε κάτι σημαντικό στη γενική συνέλευση που έγινε νωρίτερα και μας κάνει εντύπωση η κοινή τακτική όλων των εταιρειών αυτής της κατηγορίας, για κάθε απορία επενδυτή να του ζητάνε να στείλει email για να του απαντήσουν. Ξέρουν τη δουλειά τους η όχι; Αν την ξέρουν πρέπει να απαντούν στη γενική συνέλευση ενώπιων όλων. Αν πάλι δεν την ξέρουν, τότε ΟΚ. Επιστροφή κεφαλαίου δε θα κάνει αφού δεν έχει ταμείο και δεν ξέρει πότε θα κάνει. Λογική αυτή η απάντηση σε σχετικό ερώτημα. Αν δεν αρχίσουν να την πληρώνουν πως να δώσει;

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Βγαίνουν αγορές από insiders.

DOTSOFT: Και νέα ιστορικά υψηλά με τους γνωστούς χαμηλούς έως ανύπαρκτους όγκους συναλλαγών.

SATO: Η ατζέντα της γενικής συνέλευσης έχει θέμα «υιοθέτηση μέτρων για την βελτίωση της χρηματοοικονομικής θέσης και της ρευστότητας της εταιρείας». Τι να σημαίνει άραγε αυτό, ότι δεν προχωράει η συμφωνία εξυγίανσης;

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Με χαμηλό όγκο υποχώρησαν αρκετά οι μετοχές των CPI, Βογιατζόγλου, ΓΕΒΚΑ, Βιοκαρπέτ, Intertech, ΣΙΔΜΑ και άλλες.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης