Τελευταία Νέα
Διεθνή

Meloni: Το «ξεπάγωμα» των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων σχετίζεται με την ειρηνευτική διαδικασία

Meloni: Το «ξεπάγωμα» των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων σχετίζεται με την ειρηνευτική διαδικασία
Η G7 πιστεύει ότι η Μόσχα πρέπει να αποζημιώσει για τη ζημιά στο Κίεβο, η οποία υπολογίζεται από την Παγκόσμια Τράπεζα σε 486 δισεκατομμύρια δολάρια
H πρωθυπουργός της Ιταλίας Giorgia Meloni δήλωσε ότι η προοπτική «ξεπαγώματος» ρωσικών περιουσιακών στοιχείων σχετίζεται άμεσα με την ειρηνευτική διαδικασία, η οποία θα περιλαμβάνει αποζημίωση στην Ουκρανία.
Ετσι, βάζει σημαντικά εμπόδια για τους επισπεύδοντες οι οποίοι θεωρούν ότι υπάρχει η δυνατότητα .. κλοπής τους και θέλει την Ουκρανία να δεσμεύεται σε ένα ειρηνευτικό σχέδιο, δηλαδή στην αποχή εδαφικών παραχωρήσεων .
«Η προοπτική αποδέσμευσης ρωσικών περιουσιακών στοιχείων εξαρτάται άμεσα από τη διαδικασία των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων, η οποία θα περιλαμβάνει το ερώτημα ποιος θα αναλάβει το τίμημα για την αποκατάσταση της Ουκρανίας», είπε σε συνέντευξη Τύπου μετά τη σύνοδο κορυφής της G7.
Έτσι, η Meloni πρότεινε ότι αυτά τα κεφάλαια θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για παρόμοιους σκοπούς.
Όπως αναφέρεται στην τελική δήλωση, η G7 πιστεύει ότι η Μόσχα πρέπει να αποζημιώσει για τη ζημιά στο Κίεβο, η οποία υπολογίζεται από την Παγκόσμια Τράπεζα σε 486 δισεκατομμύρια δολάρια.
Το ανακοινωθέν των ηγετών των χωρών της G7, που εγκρίθηκε στη σύνοδο κορυφής στην Ιταλία, αναφέρει ότι «προκειμένου να υποστηριχθούν οι τρέχουσες και μελλοντικές ανάγκες της Ουκρανίας ενόψει της ανάγκης προστασίας από τη Ρωσία», η ένωση θα ξεκινήσει το Ταμειο Έκτακτης Ανάγκης -  Revenue Acceleration Loans for Ukraine», στο πλαίσιο του οποίου θα λάβει το Κίεβο Φέτος, θα παρασχεθεί πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους περίπου 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Όπως σημειώνεται, αυτά τα πρόσθετα κονδύλια θα χρησιμοποιηθούν για στρατιωτικές, δημοσιονομικές ανάγκες και για την αποκατάσταση της χώρας.
Η δήλωση αναφέρει ότι τα κρατικά ρωσικά περιουσιακά στοιχεία που τελούν υπό τη δικαιοδοσία δυτικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων θα δεσμευτούν έως ότου η Ρωσική Ομοσπονδία σταματήσει την ειδική στρατιωτική επιχείρηση και «πληρώσει για τη ζημιά που προκάλεσε στην Ουκρανία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης