Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μαρινάκης για υπόθεση Λύτρα: Δυστυχώς δεν μπορούμε να σχολιάσουμε την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος

Μαρινάκης για υπόθεση Λύτρα: Δυστυχώς δεν μπορούμε να σχολιάσουμε την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για άλλη μία τραγική ιστορία
Σχετικά Άρθρα
Στην υπόθεση του ποινικολόγου, Απόστολου Λύτρα, ο οποίος αν και ομολόγησε τον ξυλοδαρμό της συζύγου του αφέθηκε ελεύθερος, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
«Υπάρχει η διάκριση των εξουσιών από τη στιγμή που αναλαμβάνει η Δικαιοσύνη, ούτε η κυβέρνηση μπορεί να μιλήσει, ούτε τα κόμματα. Η προφυλάκιση ή μη είναι μια απόφαση του ανακριτή και της εισαγγελέως, εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Δυστυχώς, δεν μπορούμε να σχολιάσουμε αυτή την απόφαση. Οι αποφάσεις των δικαστών ελέγχονται από τη δικαιοσύνη και όχι από την κυβέρνηση», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.
«Είναι άλλη μια τραγική ιστορία και πάντα πριν και πάνω από όλα, πρέπει να σκεφτόμαστε το θύμα, το κάθε θύμα», είπε αρχικά στην τοποθέτησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι υπολογίζουμε ότι κάθε μέρα έχουμε περίπου 50 συλλήψεις και αυτό έχει και μια άλλη ανάγνωση, ότι λειτουργούν ο αρχές, ότι τα θύματα μιλάνε».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συμπλήρωσε ότι, «στη συγκεκριμένη υπόθεση αυτό που μπορεί να κάνει μια κυβέρνηση, η εκτελεστική και η νομοθετική εξουσία είναι να ψηφίζει νόμους που αποτελούν χρήσιμα εργαλεία, όπως ο νέος ποινικός κώδικας. Εκεί υπάρχουν οι διατάξεις που δίνουν την υποχρέωση σε ανθρώπους που εξετάζουν πιθανά θύματα, τέτοιες καταστάσεις, να μπορούν με βάση την εξέταση να μεταφέρουν αμελλητί με την εμπειρία τους, χωρίς να έχουν την οποιαδήποτε επίπτωση τον οποιοδήποτε κίνδυνου να διωχθούν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης