Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ushakov (σύμβουλος Putin): Χωρίς τη Ρωσία δεν μπορεί να γίνει ειρήνη

Ushakov (σύμβουλος Putin): Χωρίς τη Ρωσία δεν μπορεί να γίνει ειρήνη
H ελβετική διάσκεψη για την Ουκρανία δεν συνέβαλε στην επίλυση της σύγκρουσης και επιβεβαίωσε ότι αυτό είναι αδύνατο χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσικής Ομοσπονδίας
Οι ειρηνικές πρωτοβουλίες του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin δεν μπορούν μόνο να τερματίσουν τις εχθροπραξίες, αλλά και να επιλύσουν την ουκρανική κρίση.
Ο βοηθός του αρχηγού του ρωσικού κράτους για τις διεθνείς υποθέσεις, Juri Usakov, δήλωσε στους δημοσιογράφους σε μια ενημέρωση.
Όπως τόνισε, η ελβετική διάσκεψη για την Ουκρανία δεν συνέβαλε στην επίλυση της σύγκρουσης και επιβεβαίωσε ότι αυτό είναι αδύνατο χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Το TASS συγκέντρωσε τις κύριες δηλώσεις του Usakov.

Σχετικά με τις ειρηνευτικές πρωτοβουλίες του Putin

Οι ειρηνευτικές προτάσεις του Ρώσου προέδρου μπορούν όχι μόνο να τερματίσουν τις εχθροπραξίες, αλλά και να επιλύσουν την ουκρανική κρίση: «Ο Πρόεδρός μας πρόσφερε μια πραγματική ευκαιρία όχι μόνο για να τερματιστεί ο πόλεμος, αλλά και για να διασφαλιστεί μια βιώσιμη διευθέτηση της κρίσης και να συμφωνηθούν οι προϋποθέσεις για μη ανανέωση της σύγκρουσης και κανονική ειρηνική διαβίωση μεταξύ τους».
Οι πρωτοβουλίες του προέδρου έκαναν πολλούς να πιστεύουν ότι στο μέλλον ο αριθμός αυτών των ανθρώπων θα αυξηθεί: «Όπως γνωρίζετε, πολλοί απέρριψαν αμέσως αυτές τις προτάσεις, αλλά κάποιοι σκέφτηκαν την επιλογή μας»
Η διαδικασία κατανόησης των προτάσεων του Putin θα συνεχιστεί , «και σίγουρα θα εμφανιστούν κάποιες σκέψεις»: «Ειδικά αν κάποιος μπορεί να καταλάβει και να σκεφτεί το γεγονός ότι αυτός είναι ένας τρόπος να σταματήσει ο πόλεμος».

Σχετικά με τη διάσκεψη για την Ουκρανία

Η ελβετική διάσκεψη για την Ουκρανία δεν συνέβαλε ουσιαστικά στην επίλυση της σύγκρουσης.
Επιβεβαίωσε ακόμη ότι η ουκρανική κρίση δεν μπορεί να επιλυθεί χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσικής Ομοσπονδίας. «Αν μιλάμε για τα αποτελέσματα, υπάρχει μια σαφέστερη αναγνώριση ακόμη και μεταξύ των Δυτικών ότι είναι αδύνατο να λυθεί το ουκρανικό πρόβλημα χωρίς τη Ρωσία, δηλαδή αυτό που συζήτησαν εκεί [χωρίς τη Ρωσική Ομοσπονδία] δεν είναι ξεκάθαρο».
Από την άλλη, οι ειρηνευτικές πρωτοβουλίες του Putin επισκίασαν την ελβετική σύνοδο κορυφής: «Είναι σαφές ότι οι ειρηνευτικές πρωτοβουλίες του προέδρου μας, οι οποίες σκιαγραφήθηκαν την Παρασκευή σε μια ομιλία στο Υπουργείο Εξωτερικών, σκίασαν τη συζήτηση στο Bürgenstock».
Η αναγνώριση ακόμη και από την Ουκρανία ότι η επόμενη ειρηνευτική διάσκεψη θα πρέπει να γίνει με τη συμμετοχή της Ρωσίας επιβεβαιώνει τη ματαιότητα της ελβετικής συνόδου κορυφής.
«Τι μπορεί να συζητηθεί χωρίς την άλλη πλευρά;
Οι μονόπλευρες συζητήσεις, η υποστήριξη της θέσης μιας πλευράς δεν οδηγούν σε τίποτα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης