Τελευταία Νέα
Διεθνή

Jens Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Το ΝΑΤΟ είναι πυρηνική συμμαχία – Να ετοιμάσουμε τα πυρηνικά

Jens Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Το ΝΑΤΟ είναι πυρηνική συμμαχία – Να ετοιμάσουμε τα πυρηνικά
Ο Jens Stoltenberg δήλωσε ότι «η διαφάνεια βοηθά στη μετάδοση του άμεσου μηνύματος ότι... το ΝΑΤΟ είναι μια πυρηνική συμμαχία»
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ μπορεί να λάβει μέτρα για να ενισχύσει την πυρηνική αποτροπή του ΝΑΤΟ.
Η Telegraph ανέφερε ότι ο Jens Stoltenberg δήλωσε ότι τα κράτη του ΝΑΤΟ συζητούν να αφαιρέσουν έναν απροσδιόριστο αριθμό πυρηνικών πυραύλων από την αποθήκευση και να τους τοποθετήσουν σε αυξημένα επίπεδα ετοιμότητας λόγω της αυξανόμενης απειλής από τη Ρωσία και τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας.
Ο Jens Stoltenberg δήλωσε ότι «η διαφάνεια βοηθά στη μετάδοση του άμεσου μηνύματος ότι... το ΝΑΤΟ είναι μια πυρηνική συμμαχία».
Ο διευθυντής της Ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών (SVR) Naryshkin αντέδρασε με ομόθυμο τρόπο και χαρακτήρισε «ασκήσεις» τις δηλώσεις του Jens Stoltenberg για την αφαίρεση πυρηνικών πυραύλων από την αποθήκευση, δηλώνοντας ότι κατανοεί ότι η δήλωση Jens Stoltenberg έχει στόχο να τρομάξει τη Ρωσία, αλλά «από την άλλη πλευρά , οι ασκήσεις γίνονται τακτικά και πρέπει να γίνονται τακτικά».
Δεν υπάρχει «ιδιαίτερη σημασία» στη δήλωση του Jens Stoltenberg και ότι η Ρωσία «πρέπει να το αντιμετωπίσει με ψυχραιμία».
Ο χαρακτηρισμός του Naryshkin των προσπαθειών του ΝΑΤΟ να αυξήσει την πυρηνική του διαφάνεια ως ασήμαντες «ασκήσεις» είναι σημαντικά διαφορετικός από τους ισχυρισμούς του Peskov ότι αυτό είναι μέρος της υποτιθέμενης συνεχιζόμενης κλιμάκωσης του ΝΑΤΟ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης