Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λευκορωσία: Απελευθέρωση πολιτικών κρατουμένων από τον Lukashenko

Λευκορωσία: Απελευθέρωση πολιτικών κρατουμένων από τον Lukashenko
Σύμφωνα με το δίκτυο ATN της κρατικής τηλεόρασης, ο Lukashenko υπέγραψε νόμο αμνήστευσης 8.000 κρατουμένων
Σχετικά Άρθρα
Πολιτικοί κρατούμενοι απελευθερώθηκαν στην Λευκορωσία, σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε η εξόριστη επικεφαλής της λευκορωσικής αντιπολίτευσης Sviatlana Tsikhanouskaya, χωρίς να δώσει στοιχεία για τον αριθμό και την ταυτότητα των αποφυλακισθέντων.
Σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Viasna, περισσότεροι από 1.400 άνθρωποι παραμένουν φυλακισμένοι για την αντίθεσή τους στο καθεστώς του Alexander Lukashenko -στενού συμμάχου του Vladimir Putin- που βρίσκεται 30 χρόνια στην εξουσία της Λευκορωσίας.
Σύμφωνα με την Tsikhanouskaya, η υγεία περισσότερων των 200 πολιτικών προσφύγων βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και η ζωή τους διατρέχει κίνδυνο. «Τουλάχιστον έξι πέθαναν στην φυλακή».
Ο ίδιος ο σύζυγος της, Syarhei Tsikhanouski, εκτίει ποινή κάθειρξης 18 ετών για την κριτική του κατά του Lukashenko. Η Tsikhanouskaya δήλωσε τον Μάρτιο ότι δεν έχει κανένα νέο του εδώ και έναν χρόνο.
Ανακοινώνοντας χθες 2/7 ότι ορισμένοι πολιτικοί κρατούμενοι θα απελευθερωθούν σύντομα, ο Lukashenko είπε: «Πρέπει να ενεργήσουμε ανθρώπινα, μην εκπλαγείτε αν σε λίγες μέρες απελευθερωθούν άτομα σοβαρά άρρωστα», δήλωσε σύμφωνα με ρωσικά και λευκορωσικά μέσα ενημέρωσης.
Σύμφωνα με το δίκτυο ATN της κρατικής τηλεόρασης, ο Lukashenko υπέγραψε νόμο αμνήστευσης 8.000 κρατουμένων με την ευκαιρία της σημερινής (3/7) ημέρας ανεξαρτησίας που συμπίπτει και με την απελευθέρωση της Λευκορωσίας από την ναζιστική κατοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης