Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσικά drones αυτοκτονίας FPV διαλύουν ουκρανικό τανκ Abrams (video)

Ρωσικά drones αυτοκτονίας FPV διαλύουν ουκρανικό τανκ Abrams (video)
Η Ουκρανία έλαβε 31 Abrams από τις Ηνωμένες Πολιτείες τον περασμένο χρόνο, με ρωσικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι τα μισά από αυτά τα τανκς έχουν ήδη καταστραφεί
Σχετικά Άρθρα
Ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε ένα ακόμη αμερικανικής κατασκευής M1A1 SA Abrams, το κύριο άρμα μάχης των δυνάμεων του Κιέβου στο Donetsk.
Το τανκ δέχτηκε επίθεση με drones αυτοκτονίας FPV κοντά στον οικισμό Evgenovka, στα βορειοδυτικά της πόλης Avdeevka. Συγκεκριμένα, το βίντεο αυτής της επίθεσης που εμφανίστηκε στο διαδίκτυο στις 7 Ιουλίου και έδειχνε πολλά drones να προσκρούουν στο άρμα, με το τελευταίο να ανατινάσσει τα πυρομαχικά που ήταν αποθηκευμένα στο πίσω μέρος του πυργίσκου του.
Η Ουκρανία έλαβε 31 Abrams από τις Ηνωμένες Πολιτείες τον περασμένο χρόνο, με ρωσικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι τα μισά από αυτά τα τανκς έχουν ήδη καταστραφεί. Όλες οι απώλειες ήταν κοντά στην Avdeevka.
Σημειώνεται πως το τανκ που στοχεύτηκε κοντά στην Evgenovka αναβαθμίστηκε με θωράκιση, ωστόσο, ρωσικά drones αυτοκτονίας FPV κατάφεραν να το καταστρέψουν.
Η Ουκρανία απέσυρε όλα τα άρματα μάχης Abrams από το μέτωπο νωρίτερα φέτος ως αποτέλεσμα της υπερβολικής χρήσης μη επανδρωμένων αεροσκαφών από τον ρωσικό στρατό, γεγονός που καθιστούσε πολύ δύσκολο για τα άρματα μάχης να λειτουργήσουν χωρίς εντοπισμό ή επίθεση, σύμφωνα με το Associated Press.
Ωστόσο, η προέλαση του ρωσικού στρατού κοντά στην Avdeevka ανάγκασε τις δυνάμεις του Κιέβου να αναδιατάξουν τα τανκς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης