Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία αποκλείει ακόμη και προσωρινές συνομιλίες με τις ΗΠΑ για τον έλεγχο των εξοπλισμών

Η Ρωσία αποκλείει ακόμη και προσωρινές συνομιλίες με τις ΗΠΑ για τον έλεγχο των εξοπλισμών
Η Συνθήκη για τη μείωση των στρατηγικών όπλων (New START) λήγει σύντομα
Η Ρωσία αρνείται να συνεργαστεί με την Ουάσινγκτον για τον έλεγχο των εξοπλισμών με οποιονδήποτε τρόπο λόγω της καταστροφικής στάσης των ΗΠΑ, διαμήνυσε ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Sergey Ryabkov σε συνέντευξή του στο περιοδικό International Affairs.
"Δεν έχουμε τα θεμέλια αυτή τη στιγμή και δεν είμαστε καν κοντά στη διαμόρφωσή τους προκειμένου να ξεκινήσουμε έναν δοκιμαστικό διάλογο, ούτε καν συνομιλίες, σε αυτόν τον τομέα. Αυτό είναι αποτέλεσμα της καταστροφικής πολιτικής πορείας της Ουάσινγκτον", τόνισε ο ανώτερος διπλωμάτης.
Πρόσθεσε ότι η Μόσχα δεν μπορεί να διεξάγει διάλογο για τον έλεγχο των εξοπλισμών με μια χώρα που επισήμως θέλει να επιφέρει στρατηγική ήττα στη Ρωσία.
Σημείωσε ότι η Συνθήκη για τη μείωση των στρατηγικών όπλων (New START) λήγει σύντομα
Ο Ryabkov επισήμανε ότι η συμφωνία αυτή έχει ανασταλεί, αλλά η ρωσική πλευρά τηρεί τους κεντρικούς ποσοτικούς περιορισμούς της για τις πολεμικές κεφαλές και τα αεροπλανοφόρα.
"Πιθανώς, οι Αμερικανοί θα ήθελαν να ξεκινήσουν συνομιλίες για το τι μέλλει γενέσθαι, αλλά, μέχρι να δείξουν ξεκάθαρα κάποια αλλαγή προς το καλύτερο στην πολιτική τους, τουλάχιστον να δείξουν ότι αυτή η απέραντη και απροκάλυπτη ρωσοφοβία έχει παραμεριστεί και έχει αντικατασταθεί από μια ελαφρώς πιο λογική προσέγγιση και κάτι πιο χρήσιμο αρχίζει να συμβαίνει στις σχέσεις μας, μέχρι να συμβεί αυτό, απλά δεν μπορεί να υπάρξει διάλογος για τη στρατηγική σταθερότητα", κατέληξε ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης