Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λευκορωσία: Γερμανός καταδικάστηκε σε θάνατο για τρομοκρατική δράση και μισθοφορισμό

Λευκορωσία: Γερμανός καταδικάστηκε σε θάνατο για τρομοκρατική δράση και μισθοφορισμό
Η υπόθεση σχετίζεται με το τάγμα «Kastus Kalinouski»
Σχετικά Άρθρα
Ένας Γερμανός πολίτης καταδικάστηκε σε θάνατο στη Λευκορωσία, καθώς κρίθηκε ένοχος για «τρομοκρατικές ενέργειες» και «μισθοφορισμό», γνωστοποίησε σήμερα 19/7 η Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) Wjasna.
Σύμφωνα με τη ΜΚΟ, έχει επιβεβαιωθεί ότι ο 30χρονος Rico Krieger, ο οποίος ήταν στρατιωτικός γιατρός του Γερμανικού Ερυθρού Σταυρού, καταδικάστηκε στις 24 Ιουνίου σε θάνατο από δικαστήριο του Μινσκ.
Η υπόθεση σχετίζεται με το τάγμα «Kastus Kalinouski», το οποίο αποτελείται από Λευκορώσους οι οποίοι πολεμούν στο πλευρό της Ουκρανίας εναντίον του ρωσικού στρατού. Το τάγμα έχει δηλώσει ότι ο Krieger δεν ανήκε στις τάξεις του.
Ο Rico Krieger, ο οποίος κρατείται από τον Νοέμβριο του 2023, αντιμετώπισε έξι κατηγορίες για ποινικά αδικήματα, μεταξύ άλλων για «μισθοφορισμό», «τρομοκρατική ενέργεια» και «δημιουργία εξτρεμιστικής οργάνωσης», ενώ κατηγορείται και ότι ενορχήστρωσε εκρήξεις στη Λευκορωσία.
Η ΜΚΟ Wjasna, της οποίας ιδρυτής είναι ο φυλακισμένος βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης το 2022 Ales Bialiatski, έχει τεθεί εκτός νόμου στη Λευκορωσία και διευκρινίζει ότι δεν διαθέτει ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τις κατηγορίες που βάρυναν τον Γερμανό που καταδικάστηκε.
Η Λευκορωσία είναι η τελευταία χώρα της Ευρώπης που εξακολουθεί να εφαρμόζει τη θανατική ποινή. Οι εκτελέσεις γίνονται με τουφεκισμό και υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας, σε ημερομηνίες οι οποίες δεν ανακοινώνονται.
Οι σοροί των κρατουμένων δεν παραδίδονται στις οικογένειές τους και δεν τους κοινοποιείται ο τόπος ταφής.
Συνήθως πρόκειται για άνδρες κατά συρροή δολοφόνους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης