Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Με νέες κυρώσεις απειλεί την Κίνα ο Λευκός Οίκος

ΗΠΑ: Με νέες κυρώσεις απειλεί την Κίνα ο Λευκός Οίκος
«Άνευ προηγουμένου κυρώσεις σε τράπεζες, κινεζικές τράπεζες και τράπεζες οποιασδήποτε χώρας, που διευκολύνουν τις συναλλαγές για τη ρωσική στρατιωτική μηχανή»
Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν σοβαρά την επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Κίνας τις επόμενες εβδομάδες για εμπορικούς δεσμούς με τη Ρωσία, δήλωσε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Jake Sullivan.
«Δεν έχω ανακοινώσεις προς το παρόν, αλλά νομίζω ότι μπορείτε να περιμένετε πρόσθετες κυρώσεις [κατά της Κίνας] καθώς παρακολουθούμε την εξέλιξη της κατάστασης τις επόμενες εβδομάδες», τόνισε σχετικά ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου, μιλώντας στο ετήσιο φόρουμ ασφαλείας που φιλοξενεί το Ινστιτούτο Άσπεν.
Επιπλέον, ο Sullivan σημείωσε ότι η Wasington θα συνεχίσει να ασκεί κυρώσεις σε τράπεζες στην Κίνα και σε άλλες χώρες για «συναλλαγές με τη ρωσική αμυντική βιομηχανία».
«Ο πρόεδρος εξουσιοδότησε τον Υπουργό Οικονομικών να επιβάλει σχεδόν άνευ προηγουμένου κυρώσεις σε τράπεζες, κινεζικές τράπεζες και τράπεζες οποιασδήποτε χώρας, που διευκολύνουν τις συναλλαγές για τη ρωσική στρατιωτική μηχανή», εξήγησε.
«Έχουμε θέσει το καθεστώς κυρώσεων με τρόπο τέτοιο, ώστε όταν βρούμε μια τράπεζα που πιστεύουμε ότι εμπίπτει σε αυτό το καθεστώς, να μπορούμε να κάνουμε άμεσα κάτι γι' αυτό».
Ο βοηθός του προέδρου των ΗΠΑ υποστήριξε επίσης ότι οι τα κινεζικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ιδρύματα και οι τρέχουσες εξελίξεις σε αυτά ανησυχούν εντόνως την Ουάσινγκτον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης