Τελευταία Νέα
Speculator

Αποκάλυψη: Ο «αχυρώνας» του ΚΕΜΕΑ και ο Χρυσοχοΐδης στο δρόμο που χάραξε η Γεροβασίλη

Αποκάλυψη: Ο «αχυρώνας» του ΚΕΜΕΑ και ο Χρυσοχοΐδης στο δρόμο που χάραξε η Γεροβασίλη
H κα Γεροβασίλη είχε εκχωρήσει με υπουργική απόφαση κάποιες από τις αίθουσες στο ΚΕΜΕΑ, χωρίς όμως να αλλάξει το Νόμο
Σχετικά Άρθρα
Αναστάτωση επικρατεί στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και συγκεκριμένα, στο ΚΕΜΕΑ, τον ερευνητικό-επιστημονικό φορέα που βρίσκεται υπό την εποπτεία του υπουργού κ. Χρυσοχοΐδη και εκπονεί σχέδια και μελέτες ασφάλειας, χρηματοδοτούμενα από Ευρωπαϊκά κονδύλια.
Προ ολίγων ημερών αποκαλύφθηκε πως εξυφαίνονται σχέδια για την απομάκρυνσή του φορέα από τον χώρο που στεγάζεται, τα κτίρια της παλιάς σχολής της Χωροφυλακής.

Η αυτοψία του Διευθυντή

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Ασφάλειας της Ελληνικής Αστυνομίας, συνοδεία του διευθυντή του κ. Χρυσοχοϊδη, έκανε αυτοψία στους χώρους που στεγάζεται το ΚΕΜΕΑ, έχοντας μάλιστα ως «ξεναγό» τον διευθυντή του φορέα, ιατροδικαστή κ. Γ. Κοσμίδη, στον οποίο έδιναν εντολές να ξεκλειδώνει αίθουσες για να βλέπουν οι «νέοι ένοικοι» αν τους κάνουν τα γραφεία. Ενθουσιασμένοι οι άνδρες της Ασφάλειας, σχεδίαζαν ποιες υπηρεσίες θα στεγαστούν, ενώ κάποιοι από τους εναπομείναντες ερευνητές του ΚΕΜΕΑ -αφού οι περισσότεροι έχουν εκδιωχθεί κακήν κακώς και αντικατασταθεί με «ρουσφέτια» εκ των δυτικών προαστείων της Αττικής ορμώμενα- ήταν παρόντες και παρακολουθούσαν άφωνοι την διαδικασία. 

«Ανήξερος»

Παρά το γεγονός πως παρών στην διαδικασία αξιολόγησης των κτιριακών εγκαταστάσεων ήταν ο ίδιος ο διευθυντής του κ. υπουργού, συνεργάτες του κ. Χρυσοχοϊδη άφηναν να εννοηθεί πως δεν γνώριζε για το «ντου» της Ασφάλειας στον εποπτευόμενο από αυτόν φορέα.
Τις επόμενες ημέρες μάλιστα φαίνεται πως έσπευσε να καθησυχάσει τον στενό του φίλο διευθυντή του ΚΕΜΕΑ, πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγάλεω και ιατροδικαστή κ. Κοσμίδη, πως η Ελληνική Αστυνομία λειτούργησε χωρίς εντολή, κάτι όμως που για όσους γνωρίζουν τον τρόπο που κινούνται τα σώματα ασφαλείας φαίνεται δύσκολο να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Σε ξένο αχυρώνα

Το αστείο της υπόθεσης είναι πως οι δύο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα (!) καθώς το κτίριο της παλιάς σχολής της Χωροφυλακής, δεν ανήκει καν στο ΚΕΜΕΑ, φυσικά ούτε και στην Διεύθυνση Ασφάλειας της ΕΛ.ΑΣ., αλλά στο «Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικής Αστυνομίας» (ΠΟ.Κ.Ε.Α.), στο οποίο οι εγκαταστάσεις παραχωρήθηκαν με τον ιδρυτικό του Νόμο (ΦΕΚ Α’ 163/ 5-8-2008) στον οποίο αναφέρεται ξεκάθαρα πως η έδρα του βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του κτιρίου της πρώην Σ.Α.Ε.Α. (Λ. Μεσογείων 96, Τ.Κ.: 11527, Αθήνα).

Γεροβασίλη, η παραβάτιδα

Κατά παράβαση της ισχύος του Νόμου, η πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ κα Όλγα Γεροβασίλη είχε εκχωρήσει με υπουργική απόφαση κάποιες από τις αίθουσες στο ΚΕΜΕΑ, χωρίς όμως να αλλάξει το Νόμο. 
Την ίδια ώρα, πληροφορίες θέλουν τους ευρωπαίους εταίρους του ΚΕΜΕΑ αναστατωμένους με τις εξελίξεις και τις ανακατατάξεις που λαμβάνουν χώρα με ανεξέλεγκτο ρυθμό τους τελευταίους μήνες, καθώς εγείρονται ερωτήματα για το αν και κατά πόσο οι υπάρχουσες συνθήκες διασφαλίζουν την ομαλή συνέχιση έργων αρκετών εκατομμυρίων ευρώ που βρίσκονται σε φάση ανάπτυξης από διάφορες Κοινοπραξίες. 

(συνεχίζεται…)


Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης