Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στρατηγικό πλήγμα για τον Άξονα Αντίστασης η δολοφονία του Nasrallah από Ισραήλ – Η Hezbollah χωρίς χαρισματικό ηγέτη

Στρατηγικό πλήγμα για τον Άξονα Αντίστασης η δολοφονία του Nasrallah από Ισραήλ – Η Hezbollah χωρίς χαρισματικό ηγέτη
O Nasrallah κέρδισε μεγάλη δημοτικότητα και θα είναι εξαιρετικά δύσκολο για τον λαό του Λιβάνου που πιστεύει στην αντίσταση να αποδεχθεί αυτή τη δολοφονία
Σχετικά Άρθρα
Ο στρατιωτικός αναλυτής Elijah Magnier λέει ότι μετά τη δολοφονία του κορυφαίου Ιρανού στρατηγού Qassem Soleimani το 2020, ο ηγέτης της Hezbollah Hassan Nasrallah «έγινε ανεπίσημα ο αρχηγός του Άξονα της Αντίστασης».
Ο όρος αναφέρεται σε ένοπλες ομάδες που ευθυγραμμίζονται με το Ιράν στη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένης της Υεμένης, της Συρίας και του Ιράκ.
«Απέκτησε μεγάλη γνώση της ικανότητας όλων των μελών της οργάνωσης, αλλά ήξερε επίσης πώς να αντιμετωπίζει τους Ιρανούς και πώς να είναι οργανικό μέρος του Ιράν», σημείωσε ο Magnier.
«Αλλά την ίδια στιγμή, επέτρεψε στα συμφέροντα του Λιβάνου να υπερισχύσουν έναντι οποιωνδήποτε άλλων συμφερόντων – έχοντας κατά νου την εστίασή του στην Παλαιστίνη και την καταπολέμηση της ηγεμονίας των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή.
Για αυτό, κέρδισε μεγάλη δημοτικότητα και θα είναι εξαιρετικά δύσκολο για τον λαό του Λιβάνου που πιστεύει στην αντίσταση να αποδεχθεί αυτή τη δολοφονία
και την είδηση του θανάτου του, γιατί δεν υπάρχει άλλος ηγέτης με το ίδιο χάρισμα – όχι την ηγεσία αλλά το χάρισμα – που απολάμβανε ο Nasrallah στον Λίβανο και σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή μεταξύ εκείνων που υποστήριζαν την αντίσταση».

O Nasrallah εξέθετε τη Mossad όλα αυτά τα χρόνια – Το Ισραήλ πήρε τη ρεβάνς

Σύμφωνα με τον Magnier o Nasrallah εξέθετε όλα αυτά τα χρόνια τις υπηρεσίες πληροφοριών και ιδίως τη Mossad που τον παρακολουθούσε συνεχώς.
Ο Nasrallah είχε αποδείξει πως είχε την ικανότητα να εκπέμπει τα μηνύματά του χωρίς να φοβάται ότι θα εντοπιστεί.
Ακόμη πιο σημαντικό, ο Nasrallah έδειξε την ικανότητα να λαμβάνει ηλεκτρονικά μηνύματα μέσω σύνδεσης στο διαδίκτυο στην περιοχή του, επιτρέποντάς του να λαμβάνει ερωτήσεις και να λαμβάνει έκτακτες ειδήσεις από όλο τον κόσμο.
Αυτή είναι μια σαφής ένδειξη ότι ο Nasrallah είχε αναβαθμίσει την τεχνική ικανότητα της Hezbollah, και την είχε καταστήσει ικανή να παρεμποδίζει οποιοδήποτε σήμα υποκλοπής και αρκετά αποτελεσματική ώστε να τυφλώσει κάθε τοπική ή διεθνή υπηρεσία πληροφοριών που προσπαθούσε να τον εντοπίσει.
Ο εντοπισμός και η δολοφονία του Nasrallah πιστοποιούν μία σημαντική αναβάθμιση στις τεχνικές δυνατότητες του Ισραήλ, που όλα δείχνουν πως είχε τη στήριξη των ΗΠΑ στο καίριο αυτό πλήγμα στον Άξονα της Αντίστασης.

Τεχνολογικός πόλεμος

Ο Sayyed Nasrallah συναντούσε τοπικούς πολιτικούς, περιφερειακούς αξιωματούχους και άλλους ηγέτες της Hezbollah σε διάφορα διαμερίσματα στη Βηρυτό αλλά ποτέ τα ίδια.
Η περίφημη ομάδα ασφαλείας του Nasrallah συνέβαλε τα μέγιστα, ώστε ο αρχηγός της Hezbollah να μετακινείται ελεύθερα εντός του Λιβάνου αλλά και στο εξωτερικό.
Μέσω μία ειδικής διαδρομής, που παραμένει επτασφράγιστο μυστικό ταξίδευε στη Δαμασκό για να συναντήσει τον Σύρο πρόεδρο Bashar al Assad.
Η μάχη μεταξύ Ισραήλ και Hezbollah δεν είναι απλώς μια στρατιωτική σύγκρουση είναι και ένας πόλεμος πληροφοριών και τεχνολογίας, όπως απεδείχθη από το ισραηλινό πλήγμα με τους βομβητές.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης