Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Η εισβολή του Ισραήλ στον Λίβανο θα αποδειχθεί φιάσκο και θα ενισχύσει τη Hezbollah

Bloomberg: Η εισβολή του Ισραήλ στον Λίβανο θα αποδειχθεί φιάσκο και θα ενισχύσει τη Hezbollah
Η εισβολή του Τελ Αβίβ στον Λίβανο «θα δώσει και πάλι λόγο ύπαρξης στη Hezbollah από το πουθενά», τονίζει το διεθνές έντυπο
Η εισβολή στον Λίβανο είναι απίθανο να φέρει το Ισραήλ σε μια νίκη επί της Hezbollah, αντίθετα απλώς ενισχύει τον λόγο ύπαρξης της σιιτικής οργάνωσης, υποστηρίζει με άρθρο του στο Bloomberg, ο Marc Champion.
«Η επιτυχία της αεροπορικής εκστρατείας του Ισραήλ εναντίον της Hezbollah άνοιξε ένα παράθυρο ευκαιρίας για την καταστροφή της οργάνωσης <…>, αλλά μια άλλη ισραηλινή κατοχή του νότιου Λιβάνου είναι απίθανο να επιτύχει αυτόν τον στόχο. Αντίθετα, θα δώσει και πάλι λόγο ύπαρξης στην οργάνωση από το πουθενά», τόνισε σχετικά ο αναλυτής στο αμερικανικό έντυπο.
«Μπορεί να υπάρχει μόνο ένα πολύ σύντομο παράθυρο για τον ισραηλινό πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu να αναπτύξει μια πολιτική στρατηγική που εξακολουθεί να λείπει για να τερματιστεί ο πόλεμος και να κερδίσει την ειρήνη. Εάν το έκανε, θα απολάμβανε την υποστήριξη ισχυρών παικτών, από τις ΗΠΑ στη Σαουδική Αραβία και στην πλειονότητα του λιβανικού πληθυσμού που νοσεί από κρίση», συνέχισε.
Ωστόσο, η πρόσφατη ομιλία του Netanyahu στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ «δεν έδωσε κανένα σημάδι ότι θα το κάνει», επεσήμανε ο Champion.
Στην ομιλία του, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είπε ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει τη στρατιωτική πίεση στη Hezbollah και τις εχθροπραξίες στη Γάζα.
Υπενθυμίζεται ότι στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου, πολυάριθμες εκρήξεις συσκευών επικοινωνίας και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές σάρωσαν τον Λίβανο, πυροδοτώντας ένα νέο κύμα κλιμάκωσης μεταξύ του Ισραήλ και της Hezbollah.
Η ένοπλη οργάνωση του Λιβάνου κατηγόρησε το Ισραήλ για το ασύμμετρο χτύπημα.
Το Ισραήλ δεν σχολίασε άμεσα τις εκρήξεις της συσκευής, αλλά ανακοίνωσε ότι εντείνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο βορρά.
Στις 23 Σεπτεμβρίου, το Ισραήλ ξεκίνησε μια στρατιωτική επιχείρηση με την κωδική ονομασία Northern Arrows εναντίον της Hezbollah στον Λίβανο, πραγματοποιώντας εκτεταμένες επιθέσεις σε στρατιωτικές τοποθεσίες της ομάδας.
Ο δηλωμένος στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα ασφαλές περιβάλλον σε περιοχές κοντά στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ, έτσι ώστε δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι να μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.
Τέλος, στις 27 Σεπτεμβρίου το Ισραήλ σκότωσε τον Γενικό Γραμματέα της Hezbollah Hassan Nasrallah στη Βηρυτό, μετά από ισχυρούς βομβαρδισμούς στα κεντρικά της Hezbollah.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης