Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Οι εκκλησίες μπαίνουν στο gov.gr

Οι εκκλησίες μπαίνουν στο gov.gr
Οι άδειες γάμου και βάπτισης, οι αιτήσεις, η καταχώριση των μυστηρίων, καθώς και η δήλωση τους στο Ληξιαρχείο και το Δημοτολόγιο, θα γίνονται πλέον ηλεκτρονικά
Και οι εκκλησίες μπαίνουν στην ψηφιακή εποχή. Μέσα από την πλατφόρμα metropolis.gov.gr θα μπορείς να κλείσεις τη μητρόπολη, τη μέρα και την ώρα που θα θελήσει να παντρευτείς. Ποιες άλλες επιλογές για λιγότερη γραφειοκρατία θα περιλαμβάνει.
Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με την Εκκλησία της Ελλάδος προχωρά σε μια σημαντική αναβάθμιση με τη δημιουργία της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας metropolis.gov.gr., Μέσα από την πλατφόρμα αυτή θα πάψει η γραφειοκρατία για την τέλεση ιερών μυστηρίων όπως του γάμου και της βάπτισης.
Με τη νέα αυτή πλατφόρμα, οι πολίτες θα μπορούν να διαχειρίζονται όλες τις διαδικασίες ψηφιακά. Συγκεκριμένα, οι άδειες γάμου και βάπτισης, οι αιτήσεις, η καταχώριση των μυστηρίων, καθώς και η δήλωση τους στο Ληξιαρχείο και το Δημοτολόγιο, θα γίνονται πλέον ηλεκτρονικά.

Ψηφιακές διαδικασίες

Οι πολίτες θα μπορούν να ολοκληρώνουν μια σειρά από διαδικασίες, όπως:

Έκδοση άδειας γάμου και βάπτισης.
Καταχώριση των τελεσθέντων μυστηρίων.
Δήλωση των μυστηρίων στο Ληξιαρχείο και ενημέρωση του Δημοτολογίου.
Έκδοση πιστοποιητικών
Η πλατφόρμα θα επιτρέπει επίσης την έκδοση πιστοποιητικών που σχετίζονται με τα μυστήρια, όπως το πιστοποιητικό γάμου ή βάπτισης, καθώς και το πιστοποιητικό λύσης γάμου, αντικαθιστώντας το παραδοσιακό διαζευκτήριο.
Ημερολόγιο μυστηρίων
Ένα καινοτόμο στοιχείο της πλατφόρμας είναι το ψηφιακό ημερολόγιο, το οποίο επιτρέπει στους πολίτες να βλέπουν διαθέσιμες ημερομηνίες για την τέλεση των μυστηρίων και να κλείνουν την επιθυμητή ημερομηνία ηλεκτρονικά.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης