Τελευταία Νέα
Διεθνή

Regev (Διπλωμάτης Ισραήλ): Αν δεν κερδίσουμε τον πόλεμο, η Ευρώπη θα πληρώσει το τίμημα – Ο σημαντικότερος εχθρός το Ιράν

Regev (Διπλωμάτης Ισραήλ): Αν δεν κερδίσουμε τον πόλεμο, η Ευρώπη θα πληρώσει το τίμημα – Ο σημαντικότερος εχθρός το Ιράν

Ο πόλεμός μας δεν είναι εναντίον του Λιβάνου, είναι εναντίον της Hezbollah

Σχετικά Άρθρα
Ο Haim Regev, επικεφαλής της αποστολής του Ισραήλ στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, έχει προειδοποιήσει ότι η Ευρώπη θα «πληρώσει το τίμημα» εάν το Ισραήλ αποτύχει να υπερασπιστεί τα συμφέροντά του στη Μέση Ανατολή.
Μιλώντας σε εκδήλωση στις Βρυξέλλες στις 30 Σεπτεμβρίου που διοργάνωσαν φιλοϊσραηλινοί λομπίστες, ο ανώτερος διπλωμάτης τόνισε ότι το Ισραήλ επικεντρώθηκε στην καταπολέμηση των τρομοκρατών και όχι στον τοπικό πληθυσμό σε κάθε περιοχή– και ότι οι στρατιωτικές του επιχειρήσεις ήταν επίσης προς όφελος της Ευρωπαϊκής Ενωση.
Μόνο λίγες ώρες αφότου μίλησε ο Regev, ο ισραηλινός στρατός διέσχισε τη Μπλε Γραμμή, τα σύνορα μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας χερσαίας στρατιωτικής εισβολής κατά της Hezbollah στο λιβανέζικο έδαφος.
«Αν δεν κερδίσουμε τον πόλεμο, η Ευρώπη θα πληρώσει το τίμημα», δήλωσε.
«Ο πόλεμός μας δεν είναι εναντίον του Λιβάνου, είναι εναντίον της Hezbollah».
Για τον Regev, η σύγκρουση είναι επίσης μια ευκαιρία για τον λιβανέζικο λαό να «απαλλάξει τον εαυτό του από τους τρομοκράτες».
«Δεν έχουμε καμία σύγκρουση με τον Λίβανο, το έχουμε καταστήσει σαφές σε όλα τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της περιοχής», είπε.
Όταν ρωτήθηκε από το Brussels Signal για το μέλλον των σχέσεων με το Ιράν, ο Regev επέμεινε:
«Δεν υποστηρίζουμε καμία ειρηνευτική διαδικασία με την Τεχεράνη» και είπε ότι θεωρεί το καθεστώς του Ιράν ως τον πιο σημαντικό εχθρό στην περιοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης