Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Το Παρασκήνιο της Συνεδρίασης: Εκπληκτική πορεία με άνοδο 44,3% το 2025 - 2026 κοίτα να μαθαίνεις

Το Παρασκήνιο της Συνεδρίασης: Εκπληκτική πορεία με άνοδο 44,3% το 2025 - 2026 κοίτα να μαθαίνεις
Σχετικά Άρθρα
17:35 Τελευταίο Σχόλιο

ΑΓΟΡΑ: Αν και πριν τις τελικές δημοπρασίες είχε πάει στις 2.128 μονάδες, στο τέλος βγήκαν πιέσεις σε τράπεζες και Τιτάν με αποτέλεσμα να κλείσει στις 2.120,71 μονάδες και με οριακή υποχώρηση 0,01%. Ο τζίρος στα 148 εκατ. ευρώ. Ο Γενικός Δείκτης ολοκλήρωσε τη χρονιά με άνοδο 44,3% και ο Τραπεζικός Δείκτης με άνοδο 78,36%.

ΟΠΑΠ: Η στήλη την έδωσε στο πιάτο. Το περιγράψαμε με κάθε λεπτομέρεια αυτό που πιστεύαμε ότι θα δούμε, λόγω της συναλλαγής. Πολλοί, ακόμα και επαγγελματίες, δεν μας είχαν πιστέψει τότε. Πλέον είμαστε άκρως ικανοποιημένοι από την πορεία της. Μαζί με το μέρισμα έχουμε το στόχο. Σήμερα, είχε κάνει όγκο 450 χιλ. τεμάχια όλη μέρα και στις τελικές δημοπρασίες μπήκαν εντολές αγοράς 550 χιλ. τεμαχίων. Έτσι η μετοχή έκλεισε στα 19,10 ευρώ. Χθες είχαμε γράψει πως θέλαμε τιμή πάνω από 19 ευρώ πριν τη γενική συνέλευση και την έχουμε πλέον! Στο +1,70%. Πλέον όσοι σκέφτονταν να ψηφίσουν κατά στη γενική συνέλευση για να μπορούν να δεσμεύσουν τις μετοχές, δεν έχουν λόγο να το κάνουν.

AKTOR: Έκλεισε εντυπωσιακά τη χρονιά. Στα 9,80 ευρώ που είναι νέο υψηλό και στο +2,08%. Φέτος, ειδικά στο δεύτερο μισό, τα έδωσε όλα. Με συμφωνίες, με κινήσεις και με ράλι στο ταμπλό. Στο +101% το 2025.

COCA COLA: Δυνατή κίνηση και έχει δώσει καλή απόδοση το τελευταίο διάστημα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Πιέστηκαν στο τέλος Eurobank, Εθνική και Πειραιώς και έκλεισαν στο χαμηλό ημέρας, τραβώντας το γενικό δείκτη λίγο κάτω.

ΤΙΤΑΝ: Μετά από 9 ανοδικές στις τελικές δημοπρασίες πήγε χαμηλό ημέρας και στο -1,32%.

ΕΥΑΘ: Βγήκαν αρκετά κομμάτια σήμερα. Αν και οι αγοραστές ήταν δυνατοί στο ξεκίνημα και η μετοχή πήγε μέχρι τα 4,05 ευρώ, ο όγκος των πωλητών ήταν τέτοιος που ο τίτλος γύρισε μέχρι και τα 3,86 ευρώ. Νομίζουμε πάντως πως πρέπει να παίρνει σειρά, για να δει και αυτή αύξηση στα τιμολόγια. Στα 3,89 ευρώ και στο -0,26% με όγκο πάνω από 80 χιλ. τεμάχια.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Μέχρι πότε θα είναι αδιάφορη; Μέχρι πότε θα κοιτάζει το ράλι και θα απέχει; Χρωστάει μεγάλη κίνηση. Ελπίζουμε πως το 2026 θα μας αποζημιώσει.

ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: Χρωστάει κάτι η μετοχή. Αρχικά πρέπει να φτιάξει τη διασπορά. Έχει μεγάλο ταμείο που επίσης μπορεί να δώσει στους μετόχους και έχει πλέον και δραστηριότητα. Στα 7,36 ευρώ και στο +2,51%.

PRODEA: Για δεύτερη μέρα με μεγάλο όγκο, για τα δεδομένα της η μετοχή. Να επαναλάβουμε, πως με βάση τους υπολογισμούς μας, έχει θέμα με τη διασπορά, άρα μάλλον θα είναι μέσα σε αυτές που πρέπει να ζητήσουν παράταση και να κάνουν κίνηση βελτίωσης της διασποράς.

REAL CONS.: Νέα ιστορικά υψηλά. Έχουν τρέξει άλλες κι άλλες του κλάδου. Αυτή είναι και η φθηνότερη βάσει εκτιμώμενου P/E, όπως έδειξε πρόσφατα η έκθεση της Eurobank Equities. Υπενθυμίζουμε πως η σύγκριση αφορούσε τη συγκεκριμένη και τις ΠΕΡΦ και ΠΡΟΦ. Στα 5,80 ευρώ και στο +7,01%.

PERFORMANCE: Νέα ιστορικά υψηλά και από εδώ. Εξαιρετική η πορεία της μετοχής. Πλήρως ικανοποιημένη η στήλη και από τη συγκεκριμένη επιλογή. Στα 8,75 ευρώ και στο +6,97%.

EIS: Έκλεισε τη χρονιά γράφοντας ένα ακόμα υψηλό 11 ετών.

ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ: Ξαφνικά στις τελευταίες συνεδριάσεις του έτους αφυπνίστηκε. Με μεγάλο όγκο σήμερα και δυνατό σκούπισμα. Προφανώς, δεν είναι τυχαία η κίνηση και δε νομίζουμε πως κάποιος πήγε να ωραιοποιήσει την αποτίμηση. Κάτι θα μάθουμε από τη συγκεκριμένη. Έχουμε ξανακούσει διάφορα στο παρελθόν και ίσως αυτή τη φορά να τα δούμε να υλοποιούνται.

Καλή χρονιά σε όλους με υγεία!


15:40 UPDATE

Νέα ιστορικά από Real Cons.

Σε νέα ιστορικά υψηλά διαπραγματεύεται η μετοχή της Real Cons. καθώς ενισχύεται 4,80% και βρίσκεται στα 5,68 ευρώ με υψηλό ημέρας τα 5,80 ευρώ.
Η αποτίμηση ανέρχεται στα 122 εκατ. ευρώ.
Πρόσφατα η στήλη είχε συγκρίνει τις εταιρείες του κλάδου με βάση έκθεση της Eurobank Equities και είχε φανεί πως σε όρους P/E ήταν η φθηνότερη. Η μετοχή και χθες είχε σημαντική άνοδο 5%


12:52 UPDATE


Συσσώρευση

Όπως αναμενόταν η σημερινή συνεδρίαση είναι υποτονική. Έτσι ο τζίρος μετά από 2,5 περίπου ώρες συνεδρίασης είναι μόλις στα 31,3 εκατ. ευρώ και ο Γ.Δ. έχει οριακή άνοδο 0,10%.

Τις υψηλότερες συναλλαγές έχει η Τράπεζα Πειραιώς με 7,5 εκατ. ευρώ και οριακή άνοδο.
Πολύ καλή και σήμερα η εικόνα του ΟΠΑΠ με τζίρο 4,1 εκατ. ευρώ και οριακή επίσης άνοδο για τη μετοχή.
Η Τιτάν πάει για τη δέκατη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση, ενώ μετά τη χθεσινή βουτιά η Metlen προσπαθεί να κινηθεί με άνοδο κοντά στο 2%. Από τα μικρά ξεχωρίζει η Real Cons., η Doppler και η EIS.

10:45 Πρώτο Σχόλιο

ΑΓΟΡΑ:
Θα πάμε λίγο εορταστικά και απολογιστικά σήμερα, καθώς δεν έχει νόημα να μείνουμε στα στενά όρια μίας συνεδρίασης που μάλλον θα είναι διαδικαστική. Η σημερινή μέρα είναι για ευχές και η στήλη θέλει να σας ευχαριστήσει θερμά για τη στήριξή σας και την καθημερινή σας συμμετοχή. Και αν κάποιους δυσαρεστήσαμε με τα γραφόμενά μας, ας μας συγχωρέσουν, αλλά να ξέρουν ότι θα το κάνουμε και του χρόνου.

Να έχουμε όλοι μία καλή χρονιά με υγεία και ευχόμαστε το 2026 να μάθει κάτι από το 2025. Τρομερές αποδόσεις είχαμε φέτος που νομίζουμε ελάχιστοι μπορούσαν να περιμένουν και να δικαιολογήσουν. Πολλές μετοχές ξεπέρασαν την απόδοση του Γενικού Δείκτη. Σχεδόν με 300% κλείνει τη χρονιά η Ίλυδα, 200% οι Αττικές Εκδόσεις, 180% η Foodlink, 150% η Vidavo, 130% η Crediabank, 125% η Μevaco και η Κυριακούλης, 122% η Alpha Bank, 115% η Viohalco, 110% η Εβροφάρμα και άλλες πολλές βλέπε ΕΚΤΕΡ, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, Frigoglass ξεχώρισαν και κατέγραψαν υπεραπόδοση.

Συμπληρώθηκαν πέντε χρόνια ανόδου. Πέρασαν εκείνα τα πέτρινα χρόνια, που όσοι κοιτούσαν μετοχές ήταν γραφικοί. Το Χ.Α. έχει επιστρέψει. Και για όλους εμάς που αγαπάμε την αγορά και μας αρέσει να κοιτάμε τις μετοχές, η φετινή χρονιά ίσως ήταν η καλύτερη εδώ και πολλά χρόνια. Ευχόμαστε να συνεχίσουμε έτσι, να είναι και το 2026 μία καλή χρονιά, γιατί οι αποτιμήσεις είναι χαμηλές και για τα δικά μας standards αλλά και έναντι των ξένων αγορών. Σήμερα η συνεδρίαση ξεκίνησε οριακά υψηλότερα.

ΟΠΑΠ: Χθες έγινε μεγάλο σκούπισμα στη μετοχή με όγκο λίγο κάτω από 1 εκατ. τεμάχια. Μόνο στο τέλος μαζεύτηκαν 350 χιλ. μετοχές. Η Allwyn ανακοίνωσε πως απέκτησε 343 χιλ. τεμάχια. Ίσως λοιπόν να μπαίνουν κι άλλοι στο… κόλπο, γιατί περιμέναμε περισσότερα κομμάτια. Οριακά υψηλότερα άνοιξε η μετοχή.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ (απάντηση): Δε γίνεται χωρίς τράπεζες. Αν πιστεύετε ότι η αγορά θα συνεχίσει να κινείται ανοδικά, οι τράπεζες δεν πρέπει να λείπουν από το χαρτοφυλάκιο. Συνολικά, η άποψή μας είναι πως ένα χαρτοφυλάκιο πρέπει να έχει μεγάλη διασπορά.

METLEN: Η χθεσινή βουτιά απογοήτευσε αρκετούς. Σημαντικές οι επόμενες συνεδριάσεις και θα δείξουν αν έχει τις δυνάμεις για να σπάσει τη συσσώρευση.

DIMAND: Είχε γραφτεί πρόσφατα σε έκθεση της Eurobank Equities πως θα πουληθεί πριν το τέλος του έτους το Μινιόν και τελικά ανακοινώθηκε πως πουλήθηκε στην Alpha Bank. Οι τράπεζες δηλαδή συνεχίζουν να αγοράζουν ακίνητα, ασφαλιστικές, χρηματιστηριακές και ό,τι άλλο βρουν. Εδώ δεν ξέρουμε πόσοι ήταν οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές. Γιατί αν ήταν μόνο η Alpha Bank που έχει και σχέση (δάνεια) με την εταιρεία, ίσως το στόρι της αξίας των ακινήτων και οι προοπτικές τους να πρέπει να τις αναθεωρήσουμε.

ΕΥΔΑΠ: Λεπτομέρειες έδωσε η εταιρεία, όπως αναμέναμε μετά την έγκριση των τιμολογίων. Όπως αναφέρει το έσοδο σε σχέση με το τζίρο του 2024 θα είναι αυξημένο κατά 78,3 εκατ. ευρώ από το 2026 μέχρι και το 2029. Αυτό είναι σύμφωνο περίπου με τις πληροφορίες της στήλης που έλεγαν πάνω από 60 εκατ. ευρώ. Η διαφορά είναι πως η αύξηση είναι αναδρομική και τα έσοδα του 2025 θα μοιραστούν μεταξύ 2026 και 2029. Από την άλλη ο ρυθμιστής δε δέχεται την ανάκτηση για το κόστος αδιύλιστου ύδατος που για την περίοδο 2013-2024 είναι ύψους πάνω από 320 εκατ. ευρώ. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν είχε ιδρυθεί τότε η ΡΑΑΕΥ άρα δεν έχει δικαιοδοσία. Η εταιρεία θα εξετάσει τις επιλογές της. Ήπια ανοδικά άνοιξε η μετοχή.

ΕΥΑΘ: Με καλή άνοδο και υψηλό όγκο άνοιξε η μετοχή. Παίρνει σειρά για τις δικές της αυξήσεις. Στα 3,97 ευρώ και στο +1,79%.

REAL CONS.: Σε νέα ιστορικά υψηλά η μετοχή και στα 5,64 ευρώ με άνοδο 4,06%.

ΑΤΖΕΝΤΑ ΑΓΟΡΑΣ 
ΑΤΖΕΝΤΑ_244.jpg


Γιώργος Κατικάς
georgekatikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης