Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Την ανάπτυξη 240 τοπικών ιατρικών μονάδων σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας

Την ανάπτυξη 240 τοπικών ιατρικών μονάδων σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας
Οι Μονάδες θα στελεχωθούν με συνολικά 3053 νέους γιατρούς, νοσηλευτές, κοινωνικούς λειτουργούς και επισκέπτες υγείας
Την ανάπτυξη 240 Τοπικών Μονάδων Υγείας σε 62 περιοχές της χώρας σχεδιάζει το υπουργείο, με σκοπό να καλυφθεί το 25% του συνολικού πληθυσμού.
Όπως τόνισε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας, Σταμάτης Βαρδαρός, μιλώντας σε δημοσιογράφους, μέσα στο 2016 θα πρέπει να έχει ψηφισθεί το σχετικό νομοσχέδιο για την ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Υγείας.
«Η καθυστέρηση που παρατηρείται οφείλεται στο γεγονός ότι ο αρχικός σχεδιασμός για πιλοτική εφαρμογή σε τέσσερις αστικές περιοχές, με την ανάπτυξη 30 Μονάδων, άλλαξε.
Το σύστημα επεκτείνεται», σχολίασε.
Οι Μονάδες θα στελεχωθούν με συνολικά 3053 νέους γιατρούς, νοσηλευτές, κοινωνικούς λειτουργούς και επισκέπτες υγείας.
Θα προσφέρουν ολιστική φροντίδα, με έμφαση στην πρόληψη και την αγωγή υγείας σε συγκεκριμένο πληθυσμό, που θα ανέρχεται γύρω στις 10.000.
Πυρήνας του νέου συστήματος θα είναι οι Τοπικές Μονάδες και κέντρα αναφοράς τα Κέντρα Υγείας και οι Μονάδες του Πρωτοβάθμιου Δικτύου Υγείας της περιοχής, όπου έχουν ξεκινήσει παρεμβάσεις αναβάθμισης του εργαστηριακού τους εξοπλισμού.
Το νέο σύστημα θα αξιοποιήσει τις δυνατότητες του ηλεκτρονικού φακέλου.
Επίσης, ο κ. Βαρδαρός ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να κλείσει καμία Μονάδα Υγείας, ενώ υπολόγισε πως το ετήσιο κόστος λειτουργίας του νέου συστήματος υπολογίζεται σε 80 εκατ. ευρώ, με τη χρηματοδότηση να προέρχεται από κοινοτικούς και, σταδιακά, εθνικούς πόρους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης