Τελευταία Νέα
Οικονομία

Τη χορήγηση ποσού 3,7 εκατ. ευρώ για τις επιπτώσεις του σεισμού στην Κεφαλονιά πρότεινε η Ε.Ε.

Τη χορήγηση ποσού 3,7 εκατ. ευρώ για τις επιπτώσεις του σεισμού στην Κεφαλονιά πρότεινε η Ε.Ε.
Για να καλυφθεί το κόστος των επιπτώσεων του σεισμού, αλλά και των μετασεισμών
Το ποσό των 3,7 εκατ. ευρώ προτείνει να χορηγηθεί στην Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να καλυφθεί το κόστος από τις επιπτώσεις του σεισμού στην Κεφαλονιά και τα Ιόνια Νησιά το διάστημα Ιανουαρίου - Μαρτίου 2014.
Σύμφωνα με τον επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής της Ε.Ε., Γιοχάνες Χαν, θα διατεθεί πακέτο ενίσχυσης περί τα 47 εκατ. ευρώ στη Σαρδηνία, την Κεφαλονιά, τη Σλοβενία και την Κροατία, καθώς επλήγησαν από σειρά φυσικών καταστροφών στα τέλη του 2013 και τις αρχές του 2014.
Ωστόσο, η ενίσχυση αυτή, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης, θα πρέπει να εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο.
Εφόσον εγκριθεί, θα συμβάλει στην κάλυψη των επειγουσών δαπανών στις οποίες υποβλήθηκαν οι δημόσιες Αρχές των τεσσάρων αυτών κρατών - μελών, εξαιτίας των καταστροφών.
Με την επιχορήγηση αυτή θα βοηθηθεί η αποκατάσταση υποδομών και υπηρεσιών ζωτικής σημασίας, θα επιτραπεί η κάλυψη των εξόδων έκτακτης ανάγκης και επιχειρήσεων διάσωσης και θα βοηθήσει να καλυφθούν ορισμένες από τις δαπάνες καθαρισμού στις περιοχές που επλήγησαν από τις καταστροφές.
Ειδικότερα, η ενίσχυση 16,3 εκατ. ευρώ που προτείνεται για την Ιταλία αποσκοπεί στην αντιμετώπιση των σοβαρών πλημμυρών του Νοεμβρίου του 2013.
Στη Σλοβενία και την Κροατία, που επλήγησαν σοβαρά από χιονοθύελλες τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2014, θα τους χορηγηθούν ενισχύσεις 18,4 εκατ. ευρώ και 8,6 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.
Όπως επισήμανε ο κοινοτικός επίτροπος, Γιοχάνες Χαν, «τα ποσά αυτά είναι συγκεκριμένα και στοχεύουν στο να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των άμεσων επιπτώσεων των φυσικών καταστροφών. Επιπλέον, η συνολική ανάπτυξη των εν λόγω περιφερειών υποστηρίζεται από τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά και επενδυτικά ταμεία.
»Η συγκέντρωση πόρων για την υποστήριξη των επιχειρήσεων, την έρευνα και την καινοτομία, τις ΤΠΕ και την οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα μπορεί να βοηθήσει τις περιφέρειες αυτές να μετατρέψουν την καταστροφή σε ευκαιρία για την ανάπτυξη ενός βιώσιμου οικονομικού μοντέλου που θα βασίζεται στα τοπικά ισχυρά σημεία και χαρακτηριστικά», ανέφερε.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης