Τελευταία Νέα
Οικονομία

Η πρόταση για διακοπές στην Ελλάδα το πιο διαβασμένο άρθρο στο Bloomberg της 17/4/23

Η πρόταση για διακοπές στην Ελλάδα το πιο διαβασμένο άρθρο στο Bloomberg της 17/4/23
Πρώτο σε αναγνωσιμότητα το άρθρο του Bloomberg για τις διακοπές στην Ελλάδα φέτος το καλοκαίρι
Σχετικά Άρθρα
«Η σεζόν για το ελληνικό καλοκαίρι ήδη ξεκίνησε. Να πού να μείνετε», είναι ο τίτλος του πιο διαβασμένου άρθρου του Bloomberg σήμερα, ενός άρθρου από το section Travel που υπογράφει η Sarah Rappaport και το οποίο έχει έντονα διαφημιστικό χαρακτήρα για τη χώρα μας αλλά και για τα συγκεκριμένα ξενοδοχεία τα οποία επιλέγει η συντάκτρια να παρουσιάσει.
Αυτή καθαυτή η δημοσίευση δεν θα είχε ιδιαίτερο νόημα αν δεν διάβαζε κανείς το άρθρο.
Συνέβη ακριβώς το αντίθετο: το αναγνωστικό κοινό του Bloomberg ανέδειξε πρώτο σε αναγνωσιμότητα το άρθρο για τα ταξίδια  στην Ελλάδα σήμερα 17/4/23 , (ενώ άλλες μέρες πρώτα σε αναγνωσιμότητα είναι οικονομικά άρθρα) κι αυτό ενισχύει τις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού και των επιχειρήσεων του κλάδου καθώς καταδεικνύει το μεγάλο ενδιαφέρον των ξένων για διακοπές στην Ελλάδα.

Τι ακριβώς όμως γράφει η Sarah Rappaport στο Bloomberg για το ελληνικό καλοκαίρι;

«Το περασμένο καλοκαίρι, όλοι από τον Elon Musk μέχρι τον ποδοσφαιριστή Mo Salah εθεάθησαν στη Μύκονο, να απολαμβάνουν τον ήλιο, το Αιγαίο και τη διάσημη νυχτερινή ζωή του νησιού. Η τουριστική βιομηχανία της Ελλάδας, η οποία αντιπροσωπεύει το 25% του ΑΕΠ της χώρας, βρίσκεται σε άνθιση, με μια περίοδο αιχμής που σταδιακά διπλασιάζεται ή και τριπλασιάζεται σε διάρκεια.
«Τώρα όταν μιλάμε για διακοπές δεν αναφερόμαστε μόνο στους τρεις μήνες του καλοκαιριού», δήλωσε πρόσφατα στην ελληνική τηλεόραση ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας. «Φέτος οι ταξιδιώτες άρχισαν να φτάνουν με απευθείας πτήσεις από τις αρχές Μαρτίου—Αμερικανοί, Καναδοί, Αυστραλοί, Κινέζοι, από τη Μέση Ανατολή και όλοι οι Ευρωπαίοι φυσικά —και αυτό θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος του έτους». Είναι μια τάση που ξεκίνησε με την ανάκαμψη από τον Covid το 2022.
Και με τη αύξηση της διάρκειας της σεζόν έρχονται όλο και περισσότερα φανταστικά πολυτελή ξενοδοχεία και θέρετρα για να εξυπηρετήσουν τους επισκέπτες, άλλα καλά κρυμμένα στα νησιά άλλα πάνω στην θάλασσα αλλά σε μικρή απόσταση με το αυτοκίνητο από το ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Εδώ είναι μερικά από τα πιο συναρπαστικά ξενοδοχεία που ήδη άνοιξαν ή θα ανοίξουν σε λίγες μέρες, καταλήγει η συντάκτρια του Bloomberg. 

Domes Noruz Kassandra, Χαλκιδική
Ανοίγει στις 28 Απριλίου
Θέλετε να κάνετε πάρτι όλη τη νύχτα; Αυτό το beach club των 182 δωματίων μόνο για ενήλικες μπορεί να αποτελέσει τη βάση σας για να εξερευνήσετε την έντονη νυχτερινή ζωή αυτής της παραθαλάσσιας περιοχής της βόρειας Ελλάδας. Το Noruz έχει μια πισίνα που πλαισιώνεται φωτεινούς πυρσούς η οποία παραμένει ανοιχτή μέχρι αργά για μια μεταμεσονύχτια κολύμβηση. Μια καντίνα στην παραλία ειδικεύεται στα σάντουιτς με πίτες, όπου οι ψησταριές ετοιμάζουν γύρο, σουβλάκια κλπ. Μετά το πάρτι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, μπορείτε να επισκεφθείτε το υπαίθριο γυμναστήριο του ξενοδοχείου, το οποίο προσφέρει συνεδρίες γιόγκα με την ανατολή του ηλίου. Δωμάτια από 182 €

Eliamos Villa Hotel & Spa, Κεφαλονιά
Ανοίγει την 1η Μαΐου
Στις νότιες ακτές της Κεφαλονιάς, ένα νησί γνωστό για τα γαλαζοπράσινα νερά του, το συγκρότημα Eliamos είναι ένα οικογενειακό καταφύγιο με 12 βίλες και μεζονέτες, όλα με θέα στη λαμπερή θάλασσα ή σε έναν γειτονικό ελαιώνα. Οι προσφορές ευεξίας περιλαμβάνουν επαγγελματική γιόγκα, συνεδρίες Pilates σε υπαίθριο γυμναστήριο και θρεπτικά γεύματα με τοπικά υλικά. Μια απομονωμένη παραλία βρίσκεται σε μικρή απόσταση με τα πόδια από το κατάλυμα ενώ σε απόσταση 20 λεπτών οδικώς, η πρωτεύουσα του νησιού Αργοστόλι διαθέτει παραθαλάσσια καταστήματα και εστιατόρια.
Αξίζει να επισκεφτείτε τον Εθνικό Δρυμό του Αίνου για να αγναντέψετε τα αστέρια χωρίς φωτορύπανση. Όσοι αγαπούν τις καταδύσεις μπορούν επίσης να εντοπίσουν τις διάσημες χελώνες καρέτα καρέτα του νησιού στο φυσικό τους περιβάλλον και δεν θα θέλετε να χάσετε το περίφημο Σπήλαιο Μελισσάνη. Εάν δεν έχετε διάθεση για περιπέτεια, η πισίνα του ξενοδοχείου με θαλασσινό νερό είναι ιδανική για να χαλαρώσετε μια ηλιόλουστη μέρα. Δωμάτια από 430 ευρώ

Cali Mykonos, Mykonos
Ανοίγει στις 10 Μαΐου
Σε ένα από τα πιο απομονωμένα μέρη του νησιού, 8 μίλια μακριά από το παλιό λιμάνι, το θέρετρο Cali Mykonos βρίσκεται πάνω από τη δική του ιδιωτική παραλία. Υπάρχει επίσης μια πισίνα που αγναντεύει το γκρεμό μήκους 110 μέτρων με αστρική θέα. Πολύ εύκολα μπορείτε να φτάσετε στη γεμάτη πάρτι πλευρά της Μυκόνου —ή σε γειτονικά νησιά όπως η Τήνος και η Πάρος— χάρη στον ιδιωτικό στόλο σκαφών και γιοτ που διατίθενται για ναύλωση.
Μερικά από τα μοναδικά χαρακτηριστικά του ξενοδοχείου είναι πράγματα που δεν βλέπετε καθόλου: ένα αυτοσυντηρούμενο σύστημα νερού που δεν καταπονεί την υπηρεσία ύδρευσης του νησιού και μια σειρά από ηλιακούς συλλέκτες που κάνουν τη διαμονή σας πιο φιλική προς το περιβάλλον. Δωμάτια από 900€

Mandarin Oriental Costa, Navarino, Μεσσηνία
Εγκαίνια 15 Αυγούστου
Το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο του Mandarin Oriental θα προσφέρει τραχιά παράκτια τοπία σε ένα λιγότερο πολυσύχναστο μέρος της χώρας. Το παραθαλάσσιο θέρετρο Costa Navarino έχει 99 δωμάτια, συμπεριλαμβανομένων 48 βίλες με πισίνα, μερικά με δύο ή τρία υπνοδωμάτια ιδανικά για οικογένειες. Χτισμένες στο λοφώδες έδαφος, οι βίλες προσφέρουν μια αίσθηση απομόνωσης και ιδιωτικές βουτιές. Όλα τα δωμάτια έχουν εξωτερικές βεράντες και θέα στη θάλασσα, καθώς και διακόσμηση που παραπέμπει σε κοντινά ιστορικά μνημεία της Πελοποννήσου.
Πέντε εστιατόρια και μπαρ, μια εσωτερική-εξωτερική πισίνα με θέα στον κόλπο, πρόσβαση σε τέσσερα γήπεδα γκολφ και ένα κορυφαίας ποιότητας σπα συμπληρώνουν τις ανέσεις. Σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από το μεγάλο θέρετρο βρίσκεται ένα σύγχρονο χωριό που διαθέτει αγορά τροφίμων και υπαίθριο κινηματογράφο. Οι τιμές των δωματίων θα ανακοινωθούν.

Santo Mine Oia Suites, Σαντορίνη
Ανοίγει το καλοκαίρι 2023
Αυτό το καταφύγιο μόνο για ενήλικες στη Σαντορίνη διαθέτει 37 αυτόνομες σουίτες, η καθεμία με τη δική της ιδιωτική πισίνα ή τζακούζι, όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε τα διάσημα ηλιοβασιλέματα του νησιού. Το ξενοδοχείο είναι λαξευμένο στους βράχους, μόλις 11 λεπτά με τα πόδια από την καρδιά της γραφικής πόλης της Οίας, με τα κτίρια με μπλε τρούλους. Οι μινιμαλιστικοί εσωτερικοί χώροι παραπέμπουν σε τραχιά κυκλαδίτικα τοπία, με ζεστούς χρωματικούς τόνους και ακατέργαστη πέτρα από τοπικούς προμηθευτές—η ιδιοκτησία πήρε το όνομά της από το πρώην ορυχείο στο οποίο βρίσκεται στην κορυφή. Δωμάτια από 895 δολάρια

One&Only Aesthesis, Athens
Ανοίγει στις αρχές του φθινοπώρου
Η μάρκα πολυτελείας One&Only εγκαινιάζει το πρώτο της ακίνητο στην Ελλάδα στην κομψή Αθηναϊκή Ριβιέρα, μόλις 30 λεπτά οδικώς από την Ακρόπολη. Με ίση πρόσβαση στην παραλία και την πόλη, οι επισκέπτες μπορούν να ξεκινήσουν τη μέρα τους με μια βουτιά στο Αιγαίο ή τις φυσικές πηγές της κοντινής λίμνης Βουλιαγμένης και στη συνέχεια να κατευθυνθούν στο Ancient Αγορά πριν το μεσημεριανό γεύμα. Το θέρετρο είναι χτισμένο σε πάνω σε ένα μίλι ιδιωτικής παραλίας - η μία από τις δύο παραλίες προορίζεται μόνο για ενήλικες. Έχει επίσης μπαρ και beach club με καμπάνες δίπλα στην πισίνα για χαλάρωση στον Σαρωνικό. Δωμάτια από 1.800€

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης