Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΥΠΕΣ: Προτεραιότητα η αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου στην χρηματοδότηση των κομμάτων

ΥΠΕΣ: Προτεραιότητα η αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου στην χρηματοδότηση των κομμάτων
Η «απόλυτη διαφάνεια» στην ιδιωτική χρηματοδότηση και ο οικονομικός έλεγχος πολιτικών και κομμάτων από ανεξάρτητη Αρχή είναι οι βασικοί άξονες της σχτικής νομοθετικής πρωτοβουλίας
Η μείωση της χρηματοδότησης των κομμάτων και η αυστηροποίηση του σχετικού θεσμικού πλαισίου αποτελούν βασικούς στόχους του υπουργείου Εσωτερικών, όπως σημείωσε ο υπουργός, Γ. Μιχελάκης, μιλώντας στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς».
Όπως τόνισε ο κ. Μιχελάκης η αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου που διέπει τη χρηματοδότηση των κομμάτων εντάσσεται στις άμεσες προτεραιότητες του ΥΠΕΣ, «έτσι ώστε να μην μένει καμία σκιά σε ό,τι έχει να κάνει με το πολιτικό χρήμα».
Βασικοί άξονες της σχετικής νομοθετικής πρωτοβουλίας του υπουργείου θα είναι σύμφωνα με τον κ. Μιχελάκη η «απόλυτη διαφάνεια» στην ιδιωτική χρηματοδότηση, ο οικονομικός έλεγχος πολιτικών και κομμάτων από ανεξάρτητη Αρχή, η οποία θα ασκεί έλεγχο του πόθεν έσχες των πολιτικών και τέλος η ηλεκτρονική διασύνδεση του πόθεν έσχες με φορολογικά στοιχεία και δηλώσεις.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης