Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπανδρέου (πρ.πρωθυπουργός) – Η Merkel επέβαλε το ΔΝΤ στο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας – Δεν εμπιστευόταν την Κομισιόν

Παπανδρέου (πρ.πρωθυπουργός) – Η Merkel επέβαλε το ΔΝΤ στο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας – Δεν εμπιστευόταν την Κομισιόν
Εξηγεί γιατί πρότεινε το δημοψήφισμα το 2011 και όχι το 2010



Στην καγκελάριο της Γερμανίας, Angela Merkel απέδωσε για άλλη μια φορά την ευθύνη για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρώτο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας ο πρώην πρωθυπουργός, Γ.Παπανδρέου.
Σε ομιλία του χθες σε συνέδριο που διοργάνωσε το London School of Economics, ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος συνεχίζει με αμείωτη ένταση τις διαλέξεις του ανά τον κόσμο τόσο για την πορεία της ελληνικής οικονομίας όσο και για το παρόν και για το μέλλον της Ε.Ε., υπογράμμισε ότι η Merkel επί της ουσίας επέβαλε το ΔΝΤ στο πρόγραμμα στήριξης της Αθήνας διότι «δεν εμπιστευόταν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την επίβλεψη της Ελλάδας».
«Όταν οι αγορές έλεγαν ότι θα πτωχεύσουμε δεν είχα πού να πάω» είπε ο κ.Παπανδρέου στην ομιλία του, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα».
Σε ερώτηση γιατί δεν πρότεινε τη διεξαγωγή του περίφημου δημοψηφίσματος (που προκάλεσε παγκόσμια αναταραχή και δυσχέρανε τη θέση της Ελλάδας) το 2010 αλλά το 2011, ο κ.Παπανδρέου υπογράμμισε ότι τότε δεν υπήρχε σχετική νομοθεσία ενώ η χώρα βρισκόταν σε ανάσα δύο ημερών από τη χρεοκοπία.
Επιπλέον, ο κ.Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προέβλεψε ότι έως το 2050 κανένα ευρωπαϊκό  κράτος δεν θα βρίσκεται στη G20 ενώ πρότεινε η εκλογή του προέδρου της Ε.Ε. να γίνεται απευθείας από τους ψηφοφόρους.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης