Τελευταία Νέα
Πολιτική

Έντονη ανησυχία στο υπουργείο Εξωτερικών – Σύσκεψη για το μέλλον των 80 ελληνικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία – Άνω των 600 εκ. ο τζίρος τους

Έντονη ανησυχία στο υπουργείο Εξωτερικών – Σύσκεψη για το μέλλον των 80 ελληνικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία – Άνω των 600 εκ. ο τζίρος τους
Υπό την προεδρία του Δημήτρη Κουρκούλα
Σύσκεψη για το μέλλον των 80 ελληνικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών, υπό την προεδρία του αρμόδιου υφυπουργού, Δημήτρη Κουρκούλα.
Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου, στην ουκρανική επικράτεια δραστηριοποιούνται περίπου 80 ελληνικές επιχειρήσεις, με τζίρο άνω των 600 εκ. ευρώ.
Όπως υποστήριξε ο Έλληνας υφυπουργός, η ελληνική κυβέρνηση προσβλέπει στην όσο δυνατόν περισσότερη ενημέρωση των Ελλήνων επιχειρηματιών, «προκειμένου να διαφυλαχτούν τα οικονομικά συμφέροντα της Ελλάδας στην Ουκρανία»
Παράλληλα, διαμήνυσε πως οι ελληνικές επιχειρήσεις διαθέτουν σημαντικό μερίδιο αγοράς σε πολλούς κλάδους, όπως αυτού των τραπεζών, των τροφίμων και του αλουμινίου.
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα, που κλήθηκαν αρχικά να αντιμετωπίσουν οι ελληνικές επιχειρήσεις στην περιοχή ήταν η οικονομική κρίση που είχε πλήξει την Ουκρανία πριν από την εκδήλωση της πολιτικής κρίσης, αλλά τα δραματικά γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα αστάθειας, το οποίο είναι κάθε άλλο παρά ευνοϊκό για την ανάπτυξη και επιτυχία των επιχειρηματικών δράσεων» διευκρίνισε χαρακτηριστικά.
Βέβαια, ο Δημήτρης Κουρκούλας εμφανίστηκε καθησυχαστικός, καθώς όπως τόνισε «ούτε έχουμε επισημάνει μεγάλο πρόβλημα στις μεταφορές, πέραν από μεμονωμένες περιπτώσεις, αλλά, σε κάθε περίπτωση, παρακολουθούμε την κατάσταση, καθώς η κρίση στην περιοχή δεν έχει λήξει ακόμα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης