Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στρατούλης: Επαίσχυντη και κατάπτυστη η πρόταση των θεσμών – Η Ελλάδα δεν θα χαθεί, αν δεν υποχωρήσουν

Στρατούλης: Επαίσχυντη και κατάπτυστη η πρόταση των θεσμών – Η Ελλάδα δεν θα χαθεί, αν δεν υποχωρήσουν
Έχουμε δυνατότητες και εναλλακτικές λύσεις και δημοκρατικές διεξόδους τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Επαίσχυντη και κατάπτυστη χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δ. Στρατούλης την πρόταση που παρουσίασε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Jean Claude Juncker στον Αλέξη Τσίπρα χθες στις Βρυξέλλες.
Σε ομιλία του στη Βουλή ο κ.Στρατούλης εμμέσως πλην σαφώς υπέδειξε το δρόμο προς τις κάλπες, αν οι θεσμοί δεν υπαναχωρήσουν από τις θέσεις τους.
«Η χώρα δεν θα χαθεί αν δεν υποχωρήσουν, έχει δυνατότητες και εναλλακτικές λύσεις και δημοκρατικές διεξόδους για να τοποθετηθεί ο λαός που στοιχίζουν λιγότερο από μια τέτοια συμφωνία» υπογράμμισε ο κ.Στρατούλης, ο οποίος τόνισε ότι η χθεσινοβραδινή εξέλιξη με την πρόταση που κατέθεσαν οι πιστωτές καταρρίπτει « όλη την κριτική που έκανε η πέμπτη φάλαγγα της τρόικας εσωτερικού και εξωτερικού που το βασικό της επιχείρημα ήταν ότι ευθύνεται η κυβέρνηση γιατί δεν ολοκληρώνεται η συμφωνία».
«Η αιτία της καθυστέρησης ήταν η αδιάλλακτη στάση των κυρίαρχων κύκλων ανάμεσα στους δανειστές.
Η πρόταση τους είναι η συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών που απέρριψε με την ψήφο του ο ελληνικός λαός» είπε ο κ.Στρατούλης, αναφέροντας πως «όλο το πακέτο που υποβλήθηκε χθες είναι απορριπτέο».
«Δεν θα συνεχίσουμε  τις πολιτικές λιτότητας που φτωχοποίησαν τον λαό και ταπείνωσαν την χώρα μας» υποστήριξε ο κ.Στρατούλης, αναφέροντας πως οι δανειστές με σκοπιμότητα «εξάντλησαν τις δυνατότητες της χώρας μας και μας οδήγησαν σε χρηματική ασφυξία καθώς θέλουν να συντρίψουν την όποια αντίσταση υπάρχει στην Ευρώπη απέναντι στις πολιτικές λιτότητας».
«Θέλουν να  συνεχίσουν το καθεστώς της νεοαποικιοκρατίας στην χώρα μας» είπε ο υπουργός, ο οποίος κατηγόρησε τους πιστωτές ότι «κάνουν μπίζνες» και ότι «θέλουν να αγοράσουν τον πλούτο της χώρας μας».
«Ξέρουμε γιατί το κάνουν και ξέρουμε και εμείς γιατί απαντάμε «όχι» στις πολιτικές που οδηγούν σε αφανισμό την χώρα μας» σημείωσε ο κ.Στρατούλης.
«Για τα ασφαλιστικά ζητούν νέες μειώσεις συντάξεων και κατάργηση του ΕΚΑΣ – είναι  η ποιο αντικοινωνική πρότασή τους.
Η απάντηση είναι ότι δεν περνάνε γιατί οδηγούν σε εξόντωση των συνταξιούχων.
Δεν υπάρχει περίπτωση να υλοποιηθεί αυτή η προκλητική απαίτηση τους» υπογράμμισε ο κ.Στρατούλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης