Τελευταία Νέα
Πολιτική

Kauder (CDU/CSU): Υπέρ του ελέγχου των ελλειμμάτων από ανεξάρτητο θεσμό – O Schaeuble από τους πιο αγαπητούς πολιτικούς

Kauder (CDU/CSU): Υπέρ του ελέγχου των ελλειμμάτων από ανεξάρτητο θεσμό – O Schaeuble από τους πιο αγαπητούς πολιτικούς
Τι αναφέρει ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών/ Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU),Volker Kauder
Τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας W. Schaeuble υπέρ της αφαίρεσης του δικαιώματος ελέγχου της τήρησης των κανόνων για το έλλειμμα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και της ανάθεσής του σε ανεξάρτητο θεσμό,  υπερασπίζεται ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών/ Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) ,Volker Kauder.
Μάλιστα, ο ίδιος σε συνέντευξή του στη Welt am Sonntag αναφέρει πως  «ο Schaeuble είναι ένας από τους πιο αγαπητούς πολιτικούς στη Γερμανία»,
Σημειώνει δε, πως «η Ευρώπη πρέπει να τηρεί τους κανόνες που έθεσε η ίδια», προσθέτοντας ότι «δεν γίνεται η Γαλλία να μην μπορεί και πάλι να ελέγξει το έλλειμμα του προϋπολογισμού της!
Έχουμε ένα όριο, το 3%.
Εάν αυτό ξεπεραστεί, πρέπει να υπάρξουν κυρώσεις.
Είναι λάθος το ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για πολιτικούς λόγους, κάνει πίσω σε αυτό.
Για αυτό ο κ. Schaeuble δικαίως ζητά να αφαιρεθεί αυτός ο έλεγχος από την Επιτροπή και να δοθεί σε έναν ανεξάρτητο θεσμό ελέγχου.
Μπορούμε να μιλήσουμε πολιτικά για πολλά στην Ευρώπη.
Θέματα σταθερότητας όμως πρέπει να τα επεξεργαζόμαστε όχι με πολιτικό τρόπο, αλλά με βάση τους κανόνες».
Κάνοντας αναφορά στα 60 μέλη της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας που καταψήφισαν πρόσφατα την εισήγηση της κυβέρνησης για έναρξη διαπραγματεύσεων για το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα, ζητά «πνεύμα ομοφωνίας».
Μάλιστα, απορρίπτει την υπόθεση ότι το κόμμα του απομακρύνει τους «αντιρρησίες» από κοινοβουλευτικά αξιώματα.
Για την ενδεχόμενη νέα ψηφοφορία για την Ελλάδα, σημειώνει ότι «αυτοί που ψήφισαν όχι, δεν μπορούν να παραμείνουν σε Επιτροπές (του Κοινοβουλίου) στις οποίες η διατήρηση της πλειοψηφίας αποτελεί ζήτημα, όπως πχ στην Επιτροπή Προϋπολογισμού ή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης