Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεροβασίλη (κυβ.εκπρ): Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει στις εκλογές την αυτοδυναμία - Ο λαός στηρίζει τον Τσίπρα

Γεροβασίλη (κυβ.εκπρ): Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει στις εκλογές την αυτοδυναμία - Ο λαός στηρίζει τον Τσίπρα
Η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να είναι σταθερή κυβέρνηση, ώστε να αποφευχθούν οι οποιουδήποτε τύπου κραδασμοί που δεν χρειάζεται η χώρα
Την επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ να επικρατήσει στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, όταν αυτές ανακοινωθούν και επίσημα, τόνισε η εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Όλγα Γεροβασίλη.
Σε συνέντευξη που έδωσε η Ολ. Γεροβασίλη στο ραδιόφωνο Real FM, τόνισε με έμφαση, ότι «η κυβέρνηση δεν επιδιώκει τίποτα λιγότερο από την αυτοδυναμία» λέγοντας ότι «η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να είναι μια σταθερή κυβέρνηση, ώστε να αποφευχθούν οι οποιουδήποτε τύπου κραδασμοί, τους οποίους δεν τους χρειάζεται η χώρα».
Σε μια προσπάθεια να αιτιολογήσει την απόφαση της κυβέρνησης για πρόωρες εκλογές η εκπρόσωπος δήλωσε ότι «πρέπει να γίνουν σύντομα για πολλούς λόγους» και τόνισε ότι «το καινούριο πρόγραμμα για την έξοδο της χώρας από τα αδιέξοδο και τη νέα οικονομική κρίση πρέπει να τεθεί στην κρίση του ελληνικού λαού που είναι ο μόνος αρμόδιος».
Η Ολ. Γεροβασίλη υπερθεμάτισε την αναγκαιότητα να αντιστοιχηθεί ο κομματικός ΣΥΡΙΖΑ με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «αυτή η αντιστοίχιση θα αποτυπωθεί και στις λίστες των υποψηφιοτήτων».

Νωρίτερα η Ολγα Γεροβασίλη είχε δηλώσει στην εφημερίδα των Συντακτών:
«Διαπιστώνουμε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών στηρίζουν την κυβέρνηση και εμπιστεύονται τον Αλέξη Τσίπρα. Αναμένουμε ότι αυτή η υποστήριξη θα αποτυπωθεί και στις κάλπες».
Στην ερώτηση εάν μπορεί να υπάρξει συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με κόμμα που θα προκύψει από τα «σπλάχνα» του, όπως η Λαϊκή Ενότητα με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, η κ. Γεροβασίλη απαντά:
«Μέσα σε ένα κόμμα μπορούν να συνυπάρχουν διαφορετικές στρατηγικές και να επιδιώκονται συνθέσεις και ζυμώσεις. Δεν μπορούν όμως να παρουσιάζονται σε επίπεδο διακυβέρνησης. Μπροστά στα υπαρξιακά για τη χώρα διλήμματα, οι κοινοβουλευτικές ομάδες που στηρίζουν την κυβέρνηση πρέπει να είναι συμπαγείς. Στο υποθετικό σενάριο που θέτετε, εμείς δεν κλείνουμε τις πόρτες. Προφανώς, όμως, η ελάχιστη προϋπόθεση είναι να υπάρχει κοινός στρατηγικός στόχος, και οραματικός και ρεαλιστικός, για το μέλλον της Ελλάδας».
Η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογραμμίζει, επίσης, ότι «αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε την τακτική μας», αλλά «ο στρατηγικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αλλάξει».
Στις επικρίσεις που δέχεται ο πρωθυπουργός για την απόφασή του να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές, η κ. Γεροβασίλη τονίζει ότι θα ήταν «παρακινδυνευμένο να βάλουμε το κομματικό συμφέρον πάνω από το συμφέρον της χώρας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης