Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεροβασίλη: Θα κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ή, οι παλιές φθαρμένες δυνάμεις που 40 χρόνια έφεραν τον τόπο μέχρι εδώ

Γεροβασίλη: Θα κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ή, οι παλιές φθαρμένες δυνάμεις που 40 χρόνια έφεραν τον τόπο μέχρι εδώ
«Έχουν υλοποιηθεί κάποια σημεία από το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης – Έχει ξεκινήσει ο έλεγχος στις λίστες
Το ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στον Alpha και το επανέλαβε η Όλγα Γεροβασίλη στο ίδιο κανάλι.
Φαίνεται πως θα είναι το μότο του ΣΥΡΙΖΑ για αυτές τις εκλογές. Το δίλημμα που θα βάλει στον λαό.
Όπως δήλωσε, λοιπόν, η κυβερνητική εκπρόσωπος,. «Ο λαός είναι αυτός που θα δώσει τη διέξοδο στο ποιος θα κυβερνήσει και το θέμα είναι ποιον θα εμπιστευτεί.
Τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα ή τις παλιές φθαρμένες δυνάμεις, που σαράντα χρόνια, δεν το ξεχνάει αυτό ο ελληνικός λαός, κυβέρνησαν με πολιτικές, οι οποίες έφεραν τον τόπο μέχρι εδώ».
Η Γεροβασίλη υπογράμμισε την «εξαιρετική συνεργασία που είχαμε με τους ΑΝΕΛ» απέκλεισε το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, αλλά και το Ποτάμι.
«Το τρίτο κόμμα κρίνεται και αυτό από τις θέσεις του. Και όχι αν τα πρόσωπα είναι νέα. Άρα το σκεπτικό είναι αυτό που σας είπα και προηγουμένως.
Οι θέσεις αυτού του κόμματος είναι συντηρητικές, νεοφιλελεύθερες και πολλές ακραία συντηρητικές, χωρίς να πιστεύει αυτό το οποίο λέει πάρα πολλές φορές στις διατυπώσεις του ο κ. Θεοδωράκης.
Μιλάει για νέο καινούριο κλπ, το οποίο προφανώς δεν απεικονίζεται πουθενά. Με αυτή τη λογική αντιστοιχεί στο παλιό σύστημα. Είναι ένα νέο συστημικό κόμμα. Έτσι, λοιπόν δεν υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας.
Αν ο ελληνικός λαός επιλέξει να εμπιστευτεί κάποιους άλλους θα κυβερνήσουν αυτοί οι άλλοι. Είναι πάρα πολύ απλό.
Ωστόσο, ο ελληνικός λαός εκτιμώ ότι σήμερα έχει εμπιστοσύνη στον ΣΥΡΙΖΑ, έχει εμπιστοσύνη στον Αλέξη Τσίπρα, να είναι Πρωθυπουργός τα επόμενα χρόνια και αυτό θα αποτυπωθεί στις κάλπες.
Από την πλευρά μας ζητάμε αυτοδυναμία. Και ζητάμε αυτοδυναμία όχι γιατί είμαστε ενάντια στη συνεργασίες, ίσα- ίσα».
Η Γεροβασίλη μίλησε και για τη συμφωνία που τη χαρακτήρισε «δεδομένη και παγιωμένη», αλλά άφησε κι ένα παραθυράκι για αλλαγές και βελτιώσεις.
«Όπως το φορολογικό, αν υπάρξουν βήματα καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, αν υπάρξουν αυξημένοι έλεγχοι ακόμη και για τη μικροδιαφυγή, και δεν μιλάω βέβαια ότι στρεφόμαστε στο περίπτερο, προς Θεού, αλλά για έναν έλεγχο όσον αφορά στο κομμάτι του ΦΠΑ.
Πραγματικά, αν αυξήσουμε την εισπραξιμότητα του ΦΠΑ, αν αποδειχθούν τα έσοδα μεγαλύτερα και από τον στόχο, κάτι που κατά την άποψή μου είναι εφικτό, από κει και πέρα μπορείς να πεις ότι επαναδιαπραγματεύομαι τα φορολογικά ζητήματα.
Και όπως σας είπα υπάρχουν σημεία που έχουν, ας το πούμε αν και η λέξη έχει δαιμονοποιηθεί, μια μικρή ασάφεια ότι «ή αυτό ή έτσι» μέσα στη συμφωνία, αυτά είναι σημεία που μπορούν να αξιοποιηθούν για διαπραγμάτευση.
Επομένως, έχουμε μπροστά και τη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά δικαιώματα».
Αν και ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατέβει με νέο πρόγραμμα σε αυτές τις εκλογές, αφού έτσι κι αλλιώς το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης δεν κατάφερε να το εφαρμόσει, η Γεροβασίλη υπεραμύνθηκε των κυβερνητικών επιλογών.
«Βεβαίως, το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης είναι πίσω, αλλά έχουν υλοποιηθεί αρκετά σημεία απ’ αυτό κι αυτό δεν πρέπει να το μηδενίσουμε.
Όμως, σήμερα χαράσσεται ένα καινούργιο παράλληλο πρόγραμμα με ρεαλιστικούς στόχους, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα των πιο αδύναμων, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, τη διαφθορά, τη διαπλοκή.
Έχει ξεκινήσει ο γρήγορος έλεγχος στις λίστες.
Έρχεται το νομοσχέδιο για τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες, με στόχο να ξεκαθαρίσει ένα τοπίο που δεν φέρει τα καλύτερα στο παρελθόν του.
Επίσης, είναι έτοιμο, όχι ετοιμάζεται, νομοσχέδιο το οποίο ρυθμίζει τα δημόσια έργα, ένας άλλος μεγάλος τομέας διαπλοκής, γνωστός τοις πάση, δε χρειάζεται να πω κάτι γι’ αυτό».
Τέλος, σχετικά με τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, η Γεροβασίλη ευχήθηκε «από την πλευρά μας, μετά βεβαιότητας, αλλά θέλω να ελπίζω και από την πλευρά ανθρώπων που τόσα χρόνια συμπορευτήκαμε και γνωριζόμαστε αρκετά καλά, να μην υπάρξει μικροπολιτική σκοπιμότητα, του τύπου πώς θα αυξήσουμε το εκλογικό μας σώμα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης