Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος (υπ. Εργασίας): Στόχος μας ένα ασφαλιστικό σύστημα που δεν θα δίνει συντάξεις – φιλοδωρήματα

Κατρούγκαλος (υπ. Εργασίας): Στόχος μας ένα ασφαλιστικό σύστημα που δεν θα δίνει συντάξεις – φιλοδωρήματα
Τα περιθώρια για την κυβέρνηση είναι ασφυκτικά τόνισε ο υπουργός Εργασίας
Την θέση ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να εξασφαλίσει ένα ασφαλιστικό σύστημα που δεν θα δίνει συντάξεις – φιλοδωρήματα διατύπωσε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος κατόπιν της συνάντησης που είχε σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
«Στόχος είναι να μπορέσουμε όχι μόνο να εξασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, αλλά και ένα σύστημα που θα δίνει συντάξεις που δεν θα είναι συντάξεις – φιλοδωρήματα» είπε ο κ.Κατρούγκαλος, κάνοντας λόγο για πάρα πολύ πιεσμένα και ασφυκτικά χρονικά περιθώρια όσον αφορά την αναμόρφωση του ασφαλιστικού.
«Μέσα σε έναν μήνα πρέπει να κάνουμε ό,τι δεν έχει γίνει σε 40 χρόνια» υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας, τονίζοντας ότι εντός του Νοεμβρίου πρέπει να είναι έτοιμο το νομοσχέδιο για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.
«Θα λάβουμε κάθε δυνατό μέτρο ώστε να μην υπάρξει μείωση των συντάξεων που είναι κάτω από τα 1.000 ευρώ.
Είμαστε μια κυβέρνηση της αριστεράς που θέλει να προστατεύσει αυτούς που έχουν τις χαμηλότερες συντάξεις», είπε ο κ. Κατρούγκαλος, τονίζοντας πως η κυβέρνηση θέλει να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στους εταίρους-δανειστές, αλλά ταυτόχρονα επιδιώκει να προωθήσει μεταρρυθμίσεις με «κοινωνικό πρόσημο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης