Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεροβασίλη: Με ένα νόμο όλα τα προαπαιτούμενα για τη δόση των 2 δισ. ευρώ - Θα ψηφιστεί μέχρι 15 Οκτωβρίου

Γεροβασίλη: Με ένα νόμο όλα τα προαπαιτούμενα για τη δόση των 2 δισ. ευρώ - Θα ψηφιστεί μέχρι 15 Οκτωβρίου
Οι νομοπαρασκευαστικές επιτροπές των υπουργείων θα παραδώσουν τα μέτρα που υποχρεούνται να έχουν, από την πλευρά του μνημονίου και της συμφωνίας, όπως έχει ζητήσει ο πρωθυπουργός, έως την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου
Με έναν νόμο θα περάσουν όλα τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ, ο οποίος θα έχει ψηφιστεί από τη Βουλή έως τις 15 Οκτωβρίου, όπως δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5.
Οι νομοπαρασκευαστικές επιτροπές των υπουργείων θα παραδώσουν τα μέτρα που υποχρεούνται να έχουν, από την πλευρά του μνημονίου και της συμφωνίας, όπως έχει ζητήσει ο πρωθυπουργός, έως την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου, σημείωσε η Όλγα Γεροβασίλη.
«Θα μαζευτούν όλα αυτά και θα γίνει ένα νομοθέτημα, με την έννοια ότι ο χρόνος επιβάλλει να είναι ένα, και θα πρέπει να έχει ψηφιστεί περίπου έως τις 15 Οκτωβρίου, για να προχωρήσουμε στην πρώτη αξιολόγηση» παρατήρησε.
Όπως εξήγησε «είναι μία γρήγορη διαδικασία, για να φτάσουμε στην πρώτη αξιολόγηση.
Ο στόχος είναι διπλός, σ' αυτήν τη φάση.
Ο ένας είναι ότι ανοίγει ο διάλογος για το χρέος, όπως έχει διατυπωθεί από όλες τις πλευρές, και το δεύτερο, το ίδιο εξαιρετικά σημαντικό για τη σταθερότητα της οικονομίας και τη βιωσιμότητα της συμφωνίας, είναι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης