Πολιτική

Γεροβασίλη: Σε προτεραιότητα παραμένουν δράσεις που βάζουν τέλος στην ασυλία των ισχυρών

Γεροβασίλη: Σε προτεραιότητα παραμένουν δράσεις που βάζουν τέλος στην ασυλία των ισχυρών
«Σήμερα βρισκόμαστε σε μία ακόμη πιο δύσκολη περίοδο, καθώς δοκιμάζονται οι ευρωπαϊκές αξίες και η κοινοτική αλληλεγγύη», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη

«Ο ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε πάντα και παραμένει στην πρωτοπορία του ιδεώδους της ευρωπαϊκής ενοποίησης με προοδευτικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά», αναφέρει σε δήλωσή της η Όλγα Γεροβασίλη, Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητική Εκπρόσωπος,  στον «Φιλελεύθερο» της Κύπρου για τον ένα χρόνο Κυβέρνησης με κορμό την Αριστερά.
Σύμφωνα με την κ. Γεροβασίλη, «στις 25 Ιανουαρίου κλείνει ένας χρόνος από τότε που οι Έλληνες πολίτες εξέλεξαν την πρώτη κυβέρνηση στην Ε.Ε. με κορμό την Αριστερά.
Μία ριζοσπαστική μεταβολή με ιστορικές διαστάσεις, η οποία προκάλεσε ρεύμα ελπίδας και σε άλλους λαούς της Ευρώπης».
Υπογράμμισε δε, πως «μέσα σε συνθήκες έντονα αρνητικών συσχετισμών, καταφέραμε να δώσουμε τα πρώτα δείγματα της πολιτικής μας, με έμφαση στην κοινωνική δικαιοσύνη.
Οι πολιτικές πρόνοιας για απολυμένους, πτωχά νοικοκυριά και γενικά όσους πολίτες βρέθηκαν στο περιθώριο λόγω των μνημονίων, υπήρξαν το πρώτο μας μέλημα. Στηρίξαμε την εξίσου πληττόμενη μεσαία τάξη, με ανακουφιστικές ρυθμίσεις για υπερχρεωμένους επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Ταυτόχρονα, σε προτεραιότητα παραμένουν δράσεις που βάζουν τέλος στην ασυλία των ισχυρών, όπως π.χ. η αξιοποίηση λιστών «μαύρου» χρήματος που βρίσκονταν κλειδωμένες στα συρτάρια προηγούμενων υπουργών.
Παρά λοιπόν τις αντιξοότητες, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες αναγνώρισαν τον αγώνα που δώσαμε και συνεχίζουμε να δίνουμε για την έξοδο από την κρίση, με ταυτόχρονη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής».
Κατά την ίδια, σε τρεις αναμετρήσεις στην κάλπη, δύο εκλογικές και το Δημοψήφισμα του καλοκαιριού, επιβεβαίωσαν επανειλημμένα την εμπιστοσύνη τους στο ΣΥΡΙΖΑ.
«Σήμερα βρισκόμαστε σε μία ακόμη πιο δύσκολη περίοδο, καθώς δοκιμάζονται οι ευρωπαϊκές αξίες και η κοινοτική αλληλεγγύη, σε ένα περιβάλλον τριπλής κρίσης, οικονομικής, προσφυγικής και ασφάλειας, με πρωτόγνωρα χαρακτηριστικά.
Η ελληνική κυβέρνηση με κορμό την Αριστερά δημιούργησε ρωγμές και αμφισβητήσεις στις κατεστημένες πολιτικές «προτεσταντικής» λιτότητας.
Ήδη σε Πορτογαλία και Ισπανία κάτι τέτοιο εκφράστηκε και εκλογικά.
Παράλληλα, τόσο η ιταλική όσο και η γαλλική κυβέρνηση αντιδρούν σθεναρά στις νεοφιλελεύθερες επιταγές.
Είναι όμως γεγονός ότι φοβικές, μισαλλόδοξες και ακροδεξιές φωνές, υπερισχύουν σε κάποιες άλλες χώρες.
Έτσι, σε αυτές τις ταραγμένες εποχές, η ανατροπή των συσχετισμών καθίσταται απαίτηση ζωτικής σημασίας για το μέλλον της Ευρώπης», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος.
Η κ. Γεροβασίλη κατέληξε σημειώνοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε πάντα και παραμένει στην πρωτοπορία του ιδεώδους της ευρωπαϊκής ενοποίησης με προοδευτικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά.
Θα συνεχίσει να δίνει τον ίδιο αγώνα και θα στέκεται απέναντι σε διαλυτικές και υπερσυντηρητικές απόψεις για μία Ευρώπη-φρούριο, μία Ευρώπη-τιμωρό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης