Πολιτική

Γεροβασίλη: Θα καταθέσουμε σχέδιο για την ενίσχυση των αγροτών και την προστασία του εισοδήματος τους

Γεροβασίλη: Θα καταθέσουμε σχέδιο για την ενίσχυση των αγροτών και την προστασία του εισοδήματος τους
Ευπρόσδεκτος στο διάλογο έστω και την ύστατη στιγμή όποιος εκπροσωπεί μια συλλογικότητα ή μπλόκο τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος
Την θέση ότι η σημερινή συζήτηση που θα έχει  ο πρωθυπουργός με τους εκπροσώπους των αγροτών στο Μέγαρο Μαξίμου «θα αποτελέσει αρχή για το μεγάλο ζήτημα της παραγωγικής ανασυγκρότησης» διατύπωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.
Σε δηλώσεις της στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 Fm» η κα.Γεροβασίλη υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση θα καταθέσει συνολικό σχέδιο για την προστασία του αγροτικού εισοδήματος και την ενίσχυση του αγροτικού χώρου».
Επιπλέον, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι στη σημερινή συνάντηση (στις 12:00 το μεσημέρι) θα εκπροσωπηθεί η πλειοψηφία του αγροτικού κινήματος και των μπλόκων.
Η κα. Γεροβασίλη εξέφρασε την πεποίθηση πως θα γίνει ένας γόνιμος και ειλικρινής διάλογος, που θα λαμβάνει υπόψη του το πλαίσιο που μπορεί να κινηθούν οι προτάσεις της κυβέρνησης, ενώ τόνισε ότι στην καρδιά της κυβερνητικής πολιτικής βρίσκεται η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο ξεχωριστής συνάντησης του πρωθυπουργού με εκπροσώπους αγροτών από το μπλόκο της Νίκαιας, η κυβερνητική εκπρόσωπος, αφού ανέφερε ότι «δεν έχει φτάσει τέτοιο αίτημα» στο Μέγαρο Μαξίμου, επανέλαβε πως οποιοσδήποτε εκπροσωπεί μια συλλογικότητα ή μπλόκο είναι ευπρόσδεκτος στον διάλογο ακόμη και την τελευταία στιγμή.
Επιπλέον, η κυβερνητική εκπρόσωπος έβαλε κατά της ΝΔ, επισημαίνοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να εξηγήσει γιατί η ΝΔ αρνήθηκε συνεργασία για την πάταξη της φοροδιαφυγής» αναφερόμενη στο θέμα που προέκυψε με τη λίστα Μπόργιανς, μετά τις αποκαλύψεις ότι η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά αρνήθηκε να αξιοποιήσει τα στοιχεία που της πρόσφερε η Γερμανία.
«Όπως έχει πει και ο κ. Μητσοτάκης, η διαφάνεια θα πρέπει να είναι βασικό στοιχείο της πολιτικής ζωής.
Με αυτή την έννοια και χωρίς να θέλω να προδικάσω κάτι θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις και ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος είναι σήμερα ο πρόεδρος της Ν.Δ., για όσα καταγγέλλονται και αποκαλύπτονται μέσα και από την ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, η οποία υποστήριξε πως «εμείς δεν κρύβουμε στα συρτάρια τις λίστες μεγαλοκαταθετών, ούτε αρνούμαστε να τις δεχθούμε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης