Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής θα συζητηθεί το θέμα με τις μετοχές του Α. Τσίπρα στην κατασκευαστική

Στην Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής θα συζητηθεί το θέμα με τις μετοχές του Α. Τσίπρα στην κατασκευαστική
Η Επιτροπή θα εξετάσει κατά πόσο οι δηλώσεις Πόθεν Έσχες του Α. Τσίπρα είναι πλήρεις και συμπληρωμένες νομότυπα στην επόμενη συνεδρίασή της 
Την επόμενη εβδομάδα η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής θα συζητήσει το θέμα των καταγγελιών για το Πόθεν Έσχες του Αλέξη Τσίπρα, πριν γίνει πρωθυπουργός, από την εφημερίδα «Τα Νέα», η οποία έθεσε ζήτημα για το να είχε δηλώσει ως όφειλε ή όχι την κατασκευαστική εταιρεία στην οποία ήταν μέτοχος.
Το ζήτημα έθεσε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Πόθεν Έσχες τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2016, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης, όπως αναφέρει ο σταθμός ΣΚΑΪ.
Ο κ. Κακλαμάνης υποστήριξε ότι η Επιτροπή, με τη θεσμική της ιδιότητα, οφείλει να τοποθετηθεί επί του ζητήματος και να αποκαταστήσει την αλήθεια και ζήτησε η συζήτηση να προχωρήσει κανονικά.
Υπενθυμίζεται ότι η απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου στη μομφή της εφημερίδας ήταν ότι ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει εγκαίρως τη μεταβολή στην περιουσιακή του κατάσταση και συγκεκριμένα την παραχώρηση των μετοχών στη δήλωση για τη χρήση του 2008 η οποία είχε κατατεθεί στη Βουλή 4 ημέρες μετά την παραχώρηση των μετοχών του.
Η εφημερίδα «Τα Νέα», όμως, επανήλθε στο θέμα υποστηρίζοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας όφειλε να να είχε δηλώσει τη συμμετοχή του στη συγκεκριμένη εταιρεία στα Πόθεν Έσχες του μέχρι και το οικονομικό έτος 2010 και ότι όφειλε να είχε συμπεριλάβει στη δήλωση του 2011 το ποσόν που εισέπραξε από τη μεταβίβαση.
Η άποψη του κ. Κακλαμάνη φαίνεται ότι βρήκε σύμφωνα όλα τα μέλη της Επιτροπής, τα οποία συμφώνησαν να γίνει η σχετική συζήτηση αλλά την παρέπεμψαν για την επόμενη συνεδρίασή τους, τη Δευτέρα 18 Απριλίου.
Αυτό το οποίο θα εξετάσουν κατά την συζήτση στην επόμενη συνεδρίαση είναι το κατά πόσο οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα είναι πλήρεις και συμπληρωμένες νομότυπα ή αν όντως υπάρχουν κενά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης