Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεροβασίλη: Το 2019 οι επόμενες εκλογές – Η αντιπολίτευση να επανεκτιμήσει τη θέση της

Γεροβασίλη: Το 2019 οι επόμενες εκλογές – Η αντιπολίτευση να επανεκτιμήσει τη θέση της
Σε ότι αφορά το επίκαιρο, φλέγον ζήτημα της Τουρκίας, τονίζει πως «η ελληνική πλευρά επιδεικνύει την απαιτούμενη ψυχραιμία και σύνεση»
«Να επανεκτιμήσουν τη θέση τους» καλεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως δεν τίθεται θέμα εκλογών μέχρι και το 2019, οπότε και λήγει η 4ετής θητεία της κυβέρνησης.
Συγκεκριμένα, μέσω συνέντευξης της στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, η κ. Γεροβασίλη σχολίασε πως η ΝΔ «αντιλαμβάνεται την άσκηση εξουσίας με βάση τις κομματικές της προτεραιότητες», με αφορμή τις απόψεις της για το νέο εκλογικό νόμο, ενώ για το Ποτάμι ανέφερε πως «πνίγεται σχεδόν από την ίδρυσή του στις αντιφάσεις του και γίνεται πάντα, στις δύσκολες αποφάσεις, η ουρά της ΝΔ».
Επίσης, για το ΠΑΣΟΚ δήλωσε πως «δείχνει εγκλωβισμένο στα εσωτερικά αδιέξοδά του».
Σε ότι αφορά το επίκαιρο, φλέγον ζήτημα της Τουρκίας, τονίζει πως «η ελληνική πλευρά επιδεικνύει την απαιτούμενη ψυχραιμία και σύνεση».
«Οι σχέσεις μας με την Τουρκία -αναφέρομαι και ως Ελλάδα και ως Ε.Ε.- διέπονται από σταθερές αρχές και δεδομένες προϋποθέσεις.
Η Ελλάδα ήταν και παραμένει ο πλέον σταθερός και ασφαλής πόλος στην Ανατολική Μεσόγειο», προσθέτει.
Τέλος, σχετικά με την επικείμενη 2η αξιολόγηση του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης για τη χώρα μας, ξεκαθάρισε ότι «δεν τίθεται θέμα μείωσης περαιτέρω των δικαιωμάτων και των μισθών των εργαζομένων και πως τίθεται μόνο ζήτημα να επιστρέψουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις».
Επιπλέον, προανήγγειλε πως τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει κοινό κείμενο εκ μέρους των κοινωνικών εταίρων, για το οποίο «θα ζητήσουμε να στηριχθεί αυτό το κείμενο και πολιτικά από τα υπόλοιπα κόμματα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης