Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεροβασίλη: Τα μέτρα βρίσκονται πλέον πίσω μας - Στο πλαίσιο της «δίκαιης ανάπτυξης» οι ανακοινώσεις Τσίπρα στη ΔΕΘ

Γεροβασίλη: Τα μέτρα βρίσκονται πλέον πίσω μας - Στο πλαίσιο της «δίκαιης ανάπτυξης» οι ανακοινώσεις Τσίπρα στη ΔΕΘ
Τι αναφέρει η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, για τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ
«Τα μέτρα βρίσκονται πλέον πίσω μας, έχοντας παράλληλα τηρήσει το προεκλογικό μας πρόγραμμα και υπερκαλύψει κάθε μας υποχρέωση», αναφέρει η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Αγορά», εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση  έχει ξεπεράσει την «πιο κρίσιμη καμπή» του προγράμματός της.
Σχετικά με τις ανακοινώσεις που πρόκειται να κάνει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη ΔΕΘ, η ίδια σημειώνει πως αυτές θα κινηθούν στο πλαίσιο της «δίκαιης ανάπτυξης», με δύο σημεία - σταθμούς: την ολοκλήρωση του προγράμματος προσαρμογής και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και «με τη δίκαιη συμμετοχή και στις υποχρεώσεις και στα οφέλη όλων των Ελλήνων πολιτών».
Περαιτέρω, η κυβερνητική εκπρόσωπος χαρακτηρίζει τη Σύνοδο των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου «ένα ακόμη βήμα» προς τη διαμόρφωση μιας συμμαχίας για την αλλαγή της ευρωπαϊκής ατζέντας.
Κατά την ίδια,  υπάρχει «εμφανής πλέον ρωγμή στην ιδεοληψία που επικράτησε όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης εντός της ΕΕ».
Ακόμη, η κ. Γεροβασίλη κατηγορεί τη ΝΔ για την «αμφίσιμη στάση» της στο ζήτημα των εργασιακών.
Για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, η κυβερνητική εκπρόσωπος τονίζει ότι ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών είναι οριστικός.
Μάλιστα, χαρακτηρίζει τη διαδικασία «πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα αδιάβλητη μέθοδο», που θα αποτελέσει μοντέλο για παρόμοιας σημασίας μελλοντικούς διαγωνισμούς.
Για τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας για το προσφυγικό, εκφράζει την αισιοδοξία της ότι η γείτονα χώρα θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στην Ευρώπη.
Όπως αναφέρει, «το ενδεχόμενο παραβίασης της συμφωνίας περιορίζεται με το πέρασμα του χρόνου».
Σημειώνει δε, πως η ελληνική πλευρά δεν έχει σταματήσει να ενισχύει τις δομές φιλοξενίας, αλλά και πως από εδώ και πέρα, σημασία έχει να επιταχυνθεί η διαδικασία μετεγκατάστασης.
«Κάτι που, επίσης, αναμένεται να συμβεί, όσο αυξάνονται οι πιέσεις και η αποφασιστικότητα της ΕΕ απέναντι στις χώρες που καθυστερούν να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους», σύμφωνα με την κ.Γεροβασίλη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης