Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κικίλιας: Υπεύθυνη για τη διάλυση της μεσαίας τάξης η κυβέρνηση Τσίπρα – Ανήθικο αυτό που έχει γίνει με τον ΕΦΚΑ

Κικίλιας: Υπεύθυνη για τη διάλυση της μεσαίας τάξης η κυβέρνηση Τσίπρα – Ανήθικο αυτό που έχει γίνει με τον ΕΦΚΑ
Η κυβέρνηση πηγαίνει την αύξηση του ΕΝΦΙΑ και τις μειώσεις των συντάξεων για το 2019 υποστήριξε ο κ.Κικίλιας
Επίθεση στην κυβέρνηση Τσίπρα ότι είναι υπεύθυνη για τη διάλυση της μεσαίας τάξης εξαπέλυσε ο βουλευτής της ΝΔ, Β. Κικίλιας.
Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε» ο κ.Κικίλιας υποστήριξε ότι η κυβέρνηση κατάφερε να φτωχοποιήσει μέσω της υπέρμετρης φορολογίας τη μεσαία τάξη και ιδιαίτερα τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους γιατρούς, τους δικηγόρους και τους μηχανικούς.
Ο κ.Κικίλιας επικαλέστηκε σημερινά δημοσιεύματα, τα οποία όπως είπε, παραθέτουν παραδείγματα για εισοδήματα ελεύθερων επαγγελματιών 10-20.000 ευρώ που φορολογούνται με περισσότερο από 70% και τους μένουν, για να ζήσουν, 4-5.000 ευρώ τον χρόνο.
«Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει παραδεχτεί ότι η κυβέρνηση εκ πεποιθήσεως και ηθελημένα υπερφορολόγησε τη μεσαία τάξη, τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής κοινωνίας, προκειμένου να τα βγάλει πέρα με τους αριθμούς και τα μνημόνια που έχει υπογράψει και εφαρμόζει» υποστήριξε ο κ.Κικίλιας, επισημαίνοντας ότι είναι άδικο και ανήθικο πολιτικά αυτό που έχει γίνει με τον ΕΦΚΑ.
Σύμφωνα με τον κ.Κικίλια, το ίδιο έπραξε η κυβέρνηση και με τον ΕΝΦΙΑ.
«Έλεγαν προεκλογικά ότι θα τον καταργήσουν ενώ η κυβέρνηση έρχεται σήμερα στις γειτονιές της Αθήνας, στα Πετράλωνα, στον Κεραμεικό, στα Σεπόλια, στο Θησείο, στο Μοναστηράκι και φτάνει τις αυξήσεις του ΕΝΦΙΑ έως και 63%» τόνισε ο κ.Κικίλιας, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση πως πηγαίνει τις αυξήσεις του ΕΝΦΙΑ στο 2019 «μαζί με τις μειώσεις των συντάξεων, για να μην τους κοστίσουν προεκλογικά, πιστεύοντας ότι ο κόσμος τρώει "κουτόχορτο"».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης