Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Διεθνές κλίμα και εγχώριες ειδήσεις φέρνουν πιο κοντά τις 1.500 μονάδες

Χρηματιστήριο: Διεθνές κλίμα και εγχώριες ειδήσεις φέρνουν πιο κοντά τις 1.500 μονάδες
Τράπεζες, Τιτάν και Jumbo θα τραβήξουν και σήμερα τα βλέμματα των επενδυτών
Σχετικά Άρθρα
Προς υψηλότερα επίπεδα αναμένεται το άνοιγμα των διεθνών αγορών, καθώς οι επενδυτές αισιοδοξούν εκ νέου για μειώσεις επιτοκίων.
Η εξέλιξη αυτή σε συνδυασμό με την εγχώρια θετική ειδησεογραφία, αναμένεται να στηρίξει την αγορά και να κινηθούμε προς νέα υψηλά 13 και πλέον ετών πλησιάζοντας τις 1.500 μονάδες.
Στο επίκεντρο θα παραμείνει η μετοχή της Τιτάν λόγω της πρόθεσης εισαγωγής της Τιτάν America στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.
Οι αναλυτές σημειώνουν πως οι αποτιμήσεις που έχουν οι ομοειδείς θα πρέπει σταδιακά να μεταφέρουν τη συζήτηση για την τιμή της μετοχής πάνω από τα 40 ευρώ.
Στο επίκεντρο θα παραμείνουν οι τράπεζες καθώς το ενδιαφέρον για Eurobank και Εθνική τις έχει οδηγήσει σε νέα πολυετή υψηλά.
Επιπλέον, αναμένεται και η αντίδραση της Jumbo μετά την υποχώρηση της μετοχής λόγω του discount που έδινε το placement.

Eurobank Equities
Σήμερα οι αγορές φαίνονται έτοιμες για ένα ισχυρό άνοιγμα, καθώς οι επενδυτές υιοθετούν μία διάθεση για ανάληψη ρίσκου λόγω της αναζωπύρωσης της αισιοδοξίας για μείωση των επιτοκίων.

Optima Bank
Περιμένουμε το θετικό momentum να συνεχιστεί, με κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών σήμερα να εκδηλώνονται.

Beta
Αναμένουμε ότι η αγορά θα συνεχίσει την ανοδική της πορεία υποστηριζόμενη από τις θετικές επιδόσεις των διεθνών αγορών και το συνεχιζόμενο επενδυτικό ενδιαφέρουν για το σύνολο των εγχώριων μετοχών.

Δεπόλας

Συσσώρευση πραγματοποιήθηκε χθες στο ΧΑ με ΔΕΗ και Τιτάνα να αντισταθμίζουν τις απώλειες της ΜΠΕΛΑ. Παρόμοιο μοτίβο επικράτησε και σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Οι αγορές θα παραμείνουν με διακυμάνσεις στα τρέχοντα επίπεδα όσο οι εισερχόμενοι μακροοικονομικοί δείκτες επιδεικνύουν την ανάλογη ανθεκτικότητα. Για τον ΓΔΧΑ η προσέγγιση των 1500 μονάδων έχει σχεδόν πραγματοποιηθεί, ενώ τα περιθώρια βραχυπρόθεσμα εκτιμούμε ότι είναι περιορισμένα. Συνεχίζουμε να τηρούμε στάση αναμονής και αμυντικής στρατηγικής καθώς τα μερίσματα θα έχουν τον πρώτο λόγο το επόμενο τρίμηνο. Βαρύτητα θα δοθεί σήμερα στα πρακτικά της ΕΚΤ και στην καταναλωτική εμπιστοσύνη Μαΐου του Πανεπιστημίου Michigan στις ΗΠΑ.

Κύκλος
Η ΒοΕ άφησε αμετάβλητα τα παρεμβατικά της επιτόκια στο 5,25%. Η ΕΚΤ ανακοινώνει σήμερα τα πρακτικά της συνεδρίασης του Απριλίου. Μετά από μια μικρή ενδοσυνεδριακή διόρθωση, ο Γ.∆. συνέχισε την ανοδική του πορεία καθώς το profit taking χωνεύτηκε στη συνεδρίαση καταγράφοντας μάλιστα στη συνέχεια και νέο ρεκόρ στις 1477 μονάδων. Πλησιέστερη αξιόλογη στήριξη στις 1460-1455 μονάδες. 

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης