Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωρικάκος (υπ.Εσωτερικών): Θράσος του Τσίπρα να αποκαλεί πολιτικό απατεώνα τον Μητσοτάκη

Θεοδωρικάκος (υπ.Εσωτερικών): Θράσος του Τσίπρα να αποκαλεί πολιτικό απατεώνα τον Μητσοτάκη
Ο Τσίπρας έχει πάρει οριστικό διαζύγιο με τα λογική είπε ο κ.Θεοδωρικάκος
Δριμεία επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τ. Θεοδωρικάκος, ο οποίος υποστήριξε πως είναι τεράστιο θράσος του Τσίπρα να αποκαλεί πολιτικό απατεώνα τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη.
«Ο κ.Τσίπρας έχει πάρει οριστικό διαζύγιο με τη λογική και έχει τεράστιο θράσος για να αποκαλεί "πολιτικό απατεώνα" τον Κυριάκο Μητσοτάκη σαν να φταίει ο Έλληνας πρωθυπουργός για την παγκόσμια ύφεση που προκάλεσε η πανδημία» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Θεοδωρικάκος, ο οποίος συνέστησε στον κ.Τσίπρα να φέρεται με μεγαλύτερη σοβαρότητα και να σταματήσει να λέει ψέματα σχετικά με το θέμα των υπαλλήλων καθαριότητας στα σχολεία.
Αναφερόμενος στο θέμα ο κ.Θεοδωρικάκος εξήγησε ότι ολοκληρώνεται η διαδικασία από τους δήμους, αυτές τις ημέρες, ώστε να προσληφθούν 9.474 καθαριστές και καθαρίστριες στα σχολεία, εκ των οποίων 5.000 είναι πλήρους απασχόλησης, ενώ μέχρι πέρυσι ήταν 3.700.
Ερωτηθείς για την πρόσθετη επιβάρυνση των 28 εκατ. ευρώ για το δημόσιο, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι επιβάρυνση υπάρχει διότι «το Δημόσιο φέτος διασφαλίζει τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, καθώς μέχρι πέρυσι δεν μπορούσαν να λείψουν ούτε μια μέρα από τη δουλειά»
Σε ερώτηση για τις μάσκες ο κ. Θεοδωρικάκος υπενθύμισε ότι η χρηματοδότηση των δήμων με 6,2 εκατ. ευρώ, μέσω της ΚΕΔΕ, ήταν άμεση.
«Η ΚΕΔΕ προχώρησε ταχύτατα στο διαγωνισμό.
Ο κ. Παπαστεργίου, πρόεδρος της ΚΕΔΕ, με ενημέρωσε ότι ο διαγωνισμός έχει ολοκληρωθεί και περιμένει εντός της ημέρας έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο για να υλοποιηθεί άμεσα.
Οι δήμοι έχουν σχεδιάσει, όπως με ενημέρωσε ο κ. Παπαστεργίου, η ΚΕΔΕ, τη διανομή των μασκών σε όλους τους δήμους και από αυτούς θα πάνε σε όλα τα σχολεία δημόσια και ιδιωτικά» υπογράμμισε ο υπ.Εσωτερικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης