Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θλιμμένη Πρωτοχρονιά και το 2022: Η στρατηγική της κυβέρνησης «βλέποντας και κάνοντας» με δόγμα «κατόπιν εορτής»

Θλιμμένη Πρωτοχρονιά και το 2022: Η στρατηγική της κυβέρνησης «βλέποντας και κάνοντας» με δόγμα «κατόπιν εορτής»
Γιατί η κυβέρνηση δεν έλαβε μέτρα νωρίτερα και ανακοίνωσε έκτακτα μέτρα που θα εφαρμόζονταν μία εβδομάδα μετά;
Σχετικά Άρθρα

Η κυβέρνηση πιστή στο δόγμα «βλέποντας και κάνοντας» και στην στρατηγική «κατόπιν εορτής» άργησε να πάρει μέτρα με συνέπεια να ξεφύγει μία νέα πανδημική κρίση από τα χέρια της.
Η κυβέρνηση επαναπαύεται στο ότι η μετάλλαξη Omicron δεν είναι επικίνδυνη σε νοσηρότητα αλλά πολύ μεταδοτική
, οπότε νέοι και εμβολιασμένοι θα νοσήσουν ελαφρά.
Παράλληλα, με κινήσεις αφομοίωσης του πολιτικού κόστους προσπαθεί ξεπεράσει την μεγάλη δυσαρέσκεια που υπάρχει.
Άφησε να εορταστούν τα Χριστούγεννα αλλά από την Πρωτοχρονιά θα υπάρχει μερικό lockdown στην εστίαση και την διασκέδαση.
Υπάρχουν όμως, ερωτηματικά που μένουν αναπάντητα:

Γιατί η κυβέρνηση δεν έλαβε μέτρα νωρίτερα και ανακοίνωσε έκτακτα μέτρα που θα εφαρμόζονταν μία εβδομάδα μετά;


Η κυβέρνηση πιστή στο δόγμα βλέποντας και κάνοντας και στην στρατηγική αφομοίωσης του πολιτικού κόστους δεν πήρε έγκαιρα μέτρα ενώ όλη η Ευρώπη έσπευσε να το κάνει εμφατικά μέρες πριν.
Αντιθέτως, το κυβερνητικό επιτελείο έπειτα από παλινωδίες αποφάσισε έκτακτα που θα εφαρμόζονταν στις 3 Ιανουαρίου αλλά εν τέλει τα έφερε μπροστά μετά την ραγδαία επιδείνωση του ιιού φορτίου στη χώρα.
Δεν αξιολόγησε ως σοβαρή την εξάπλωση της Omicron γι’ αυτό και πίστευε ότι στις 28 Δεκεμβρίου 2021, δεν θα ξεπερνούσαν τα 11.000 κρούσματα.
Την ίδια μέρα είχαμε πάνω από 20.000 κρούσματα.
Γιατί η κυβέρνηση αποφάσισε υποχρεωτικά μέτρα προσωπικής προστασίας με μάσκες υψηλής προστασίας FFP2 και ΚΝ95 σε σούπερμάρκετ, σε ΜΜΜ και συνωστισμούς;
Η κυβέρνηση προχώρησε σε ένα μέτρο που επιβαρύνει την τσέπη του νοικοκυριού, του έλληνα φορολογούμενου.
Οι συγκεκριμένες μάσκες είναι πιο ακριβές, πλήττουν τα φτωχά στρώματα που χρησιμοποιούν τα λεωφορεία και τρόλει και η κυβέρνηση δεν φρόντισε να επιβάλει το μέτρο της διατίμησης ώστε οι πολίτες να μην πέσουν θύματα ανατιμήσεων από τα γνωστά καρτέλ.
Το ότι ο Υπουργός Ανάπτυξης επέβαλε πρόστιμα δεν ανακουφίζει την ήδη επιβαρυμένη τσέπη του πολίτη από τις αυξήσεις του πληθωρισμού.

Γιατί η κυβέρνηση δεν προχωράει στην δωρεάν διάθεση rapid test σε όλον τον πληθυσμό;


Θα μπορούσε έτσι να ελέγχει την θετικότητα αλλά και την πορεία της πανδημίας κάθε στιγμή. Και όχι μόνο την περίοδο των Χριστουγέννων. Γιατί θα πρέπει να το πληρώνουν από την τσέπη τους οι πολίτες, όταν μάλιστα αυτό αφορά και τους εμβολιασμένους, ένα μέτρο που είχε αποφασιστεί αλλά με την κατακραυγή πήγε πίσω.
Εφόσον η Omicron κολάει και σε εμβολιασμένους και σε ανεμβολίαστους θα πρέπει η κυβέρνηση να τους το παρέχει δωρεάν, αφού το εμβόλιο δεν φτάνει για την διατήρηση της δημόσιας υγείας.

Γιατί η κυβέρνηση τραβάει το σχοινί με τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς όταν τώρα όσο ποτέ χρειάζονται στο επιβαρυμένο Εθνικό Σύστημα Υγείας;

Το ΕΣΥ πιέζεται φοβερά από τα πολλά κρούσματα και τις εισαγωγές.
Ενώ σε άλλες ομάδες η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει σε υποχρεωτικότητα εμβολιασμού, στους υγειονομικούς τραβάει το σχοινί και τους δίνει διορία άλλους 3 μήνες να εμβολιαστούν αλλιώς θα τους απολύσει οριστικά.
Γιατί δεν τους γυρνάει πίσω με την υποχρέωση να κάνουν rapid test όπως κάνουν και άλλοι εργαζόμενοι;
Πόσο ακριβώς πρέπει να αυξηθεί η θνητότητα στους διασωληνωμένους στα περιφερειακά νοσοκομεία για να ενεργοποιηθούν τα αντανακλαστικά της Κυβέρνησης;

Πόσοι άνθρωποι πρέπει να διασωληνωθούν εκτός ΜΕΘ για να αντιληφθεί - παραδεχθεί ο Υπουργός ότι πιέζεται το ΕΣΥ;


Γιατί η κυβέρνηση δεν προχωράει σε ένα μεγάλο πρόγραμμα στήριξης της εστίασης και των επιχειρήσεων διασκέδασης που πλήττονται από το μερικό lockdown;
Είναι η δεύτερη χρονιά που δεν θα γιορτάσουμε κανονικά την Πρωτοχρονιά και η πολλοστή που νυκτερινά μαγαζιά αλλά και η εστίαση θα υποστούν μερικό lockdown.
Ποια θα είναι η πρόνοια για αυτές τις επιχειρήσεις που ειδικά στην Ελλάδα είναι πολλές.
Θα περίμενε κανείς ότι θα είχανε ανακοινώσει οικονομική στήριξη, ένταξη σε προγράμματα στήριξης των εργαζομένων και του μισθού τους (αναστολές κ.α) αλλά δεν το κάνουν.
Οι επιχειρήσεις πήραν προμήθειες για την Πρωτοχρονιά γιατί πίστεψαν ότι τα μέτρα θα έρθουν μετά το ρεβεγιον και τώρα έχουν μεγάλο άνοιγμα.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης