Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φάμελλος: Επιτακτική η ανάγκη ανασύστασης των Φορέων των Προστατευόμενων Περιοχών - Χρειάζεται αλλαγή πολιτικής

Φάμελλος: Επιτακτική η ανάγκη ανασύστασης των Φορέων των Προστατευόμενων Περιοχών - Χρειάζεται αλλαγή πολιτικής
«Χρειάζεται επειγόντως αλλαγή πολιτικής και ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ έχει προτάσεις για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται», σύμφωνα με τον Σ. Φάμελλο
«Καθίσταται πλέον απαραίτητη η ανασύσταση των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών σε όλη την Ελλάδα, η κατάργηση των οποίων αποδείχτηκε ότι ήταν μία τραγική επιλογή του κ. Μητσοτάκη», τονίζει , ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος.
Ο κ.Φάμελλος σε άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών αναφέρει ότι «ιδίως στη Δαδιά και στην Πάρνηθα οι Φορείς σήμερα είναι απαραίτητοι για να αναλάβουν και να συντονίσουν το μακρόχρονο και επίπονο έργο της αποκατάστασης των οικοσυστημάτων. Αυτό πρέπει να βασιστεί στην συσσωρευμένη γνώση των επιστημόνων που δουλεύουν στο πεδίο, με σύγχρονα επιστημονικά εργαλεία, αλλά και στην εμπλοκή της τοπικής κοινωνίας. To έργο αυτό προφανώς δεν μπορεί να υλοποιηθεί από έναν κομματικό εντεταλμένο με έδρα το Μέγαρο Μαξίμου».
Στο άρθρο του επισημαίνει, ότι τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα των πλημμυρών και των πυρκαγιών αναδεικνύουν την αδυναμία της Πολιτείας να τα προλάβει και τονίζει πως απαιτείται αναβάθμιση της επάρκειας και της ικανότητας της πολιτείας με την ενίσχυση των φορέων και της πολιτικής περιβάλλοντος. «Είναι προφανές ότι πρέπει να περάσουμε από τα λόγια στα έργα και να αλλάξουμε μοντέλο πολιτικής, παραγωγής και κατανάλωσης, εφόσον η λύση στο παγκόσμιο κλιματικό πρόβλημα δεν μπορεί να είναι η αναπαραγωγή επιλογών που μάς έφεραν μέχρι εδώ».
Τέλος, τονίζει ότι «χρειάζεται επειγόντως αλλαγή πολιτικής και ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ έχει προτάσεις για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται», παρουσιάζοντας ορισμένες από τις προτάσεις του κόμματος για τη θεσμική θωράκιση των Προστατευόμενων Περιοχών και το πλαίσιο προστασίας των περιοχών που έχουν πληγεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης