Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΠΑΣΟΚ για υποκλοπές: Ο πρωθυπουργός είναι ικανός να κάνει τα πάντα για τη συγκάλυψη

ΠΑΣΟΚ για υποκλοπές: Ο πρωθυπουργός είναι ικανός να κάνει τα πάντα για τη συγκάλυψη
Το Κίνημα αναφέρει ότι «Ως ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής θα είμαστε εδώ να δώσουμε μάχη για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης»

Τις τελευταίες ημέρες, παράλληλα με την επισήμως καλούμενη «αναβάθμιση» της έρευνας για το σκάνδαλο των υποκλοπών, δημοσιεύματα αποκαλύπτουν τις πραγματικές διαστάσεις του σκανδάλου της συγκάλυψης, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο τομέας Θεσμών του ΠΑΣΟΚ.
Το Κίνημα αναφέρει ότι «όπως αποκάλυψε η εφημερίδα "Καθημερινή", αφαιρέθηκε ο φάκελος των υποκλοπών από τους δύο Εισαγγελείς Πρωτοδικών μόλις επανέφεραν το αίτημά τους προς την ΑΔΑΕ να διασταυρωθεί αν οι 92 στόχοι του Predator παρακολουθούνταν και από την ΕΥΠ. Αντικαταστάθηκαν δηλαδή μόλις επιχείρησαν να εξακριβώσουν την ύπαρξη κοινού κέντρου παρακολουθήσεων ΕΥΠ-Predator.
Η ενημερωτική ιστοσελίδα "inside story" αποκάλυψε το αδιανόητο: η Εισαγγελέας της ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου είχε ενημερωθεί από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ότι είχε στοχοποιηθεί με το εν λόγω λογισμικό, αλλά η δικαστική λειτουργός σιώπησε μπροστά στην παρανομία.
Παράλληλα με δημοσίευμα του "Βήματος" προέκυψε ότι μέλη και στελέχη της ΑΔΑΕ διώκονται, επειδή έκαναν το καθήκον τους, δηλαδή ερεύνησαν την υπόθεση και δεν ενέδωσαν στην επιχειρούμενη φίμωσή τους.
Είναι φανερό ότι με το πέρασμα του χρόνου, το σκάνδαλο των υποκλοπών βαραίνει όλο και περισσότερο στην πλάτη μιας επικίνδυνης για τους θεσμούς και το κράτος δικαίου κυβέρνησης και ενός πρωθυπουργού που είναι ικανός να κάνει τα πάντα για να πετύχει τη συγκάλυψη. Ως ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής θα είμαστε εδώ να δώσουμε μάχη για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, την τιμωρία των υπευθύνων και, πάνω από όλα, την προάσπιση της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου», καταλήγει.

www.bbankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης