Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Το Belem μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία - Απέπλευσε από το λιμάνι του Πειραιά

Το Belem μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία - Απέπλευσε από το λιμάνι του Πειραιά
Το Γαλλικό  ιστιοφόρο αναμένεται στις 8 Μαϊου στην Μασσαλία
Σχετικά Άρθρα
Το Γαλλικό ιστιοφόρο «Belem», το οποίο μεταφέρει δια θαλάσσης την Ολυμπιακή Φλόγα στην Μασσαλία της Γαλλίας, απέπλευσε σήμερα, Σάββατο 27/4, από το λιμάνι του Πειραιά.
Το ιστορικό ιστιοφόρο αναμένεται στις 8 Μαϊου στην Μασσαλία, απ' όπου στην συνέχεια θ' αρχίσει η Λαμπαδηδρομία σε όλην την Γαλλία, μέχρι την Τελετή Εναρξης της κορυφαίας διοργάνωσης στις 26 Ιουλίου.
Σημειώνεται ότι η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε στις 16 Απριλίου στην Αρχαία Ολυμπία και παραδόθηκε την Παρασκευή 26/4 στους Γάλλους διοργανωτές κατά την διάρκεια ειδικής τελετής στο Παναθηναϊκό Στάδιο της Αθήνας.

Το «Belem»

Το «Belem» από το 1984 έχει χαρακτηριστεί «Ιστορικό Μνημείο», αποτελεί σύμβολο της ναυτικής παράδοσης της Γαλλίας και γεννήθηκε την ίδια χρονιά με τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς έκανε το παρθενικό ταξίδι του από τη Νάντη στο Μπελέμ της Βραζιλίας το 1896.
Είναι το τελευταίο τρικάταρτο ιστιοφόρο του γαλλικού εμπορικού ναυτικού, με τετράγωνα πανιά και χαλύβδινη γάστρα, το οποίο και παραμένει λειτουργικό μέχρι σήμερα.
Το εμβληματικό ιστιοφόρο που είναι 128 ετών, πήρε το όνοµά του από την έδρα της εταιρείας του εφοπλιστή και τραπεζίτη της Νάντης, τον Φερνάντ Κρουά, το Μπελέµ της Βραζιλίας, την πρώτη ευρωπαϊκή αποικία στον Αµαζόνιο, που ιδρύθηκε το 1616 από το βασίλειο της Πορτογαλίας.
Το «Belem» χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά εμπορεύματος και συνήθως το φορτίο του ήταν κακάο από τη Βραζιλία, ενώ μπορούσε να μεταφέρει έως και 675 τόνους. Αποτελεί τη ναυαρχίδα του γαλλικού στόλου που χρονολογείται από τον 19ο αιώνα και παραμένει λειτουργικό μέχρι σήμερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης