Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βουλή – Βιλιάρδος για προϋπολογισμό 2024: Η κυβέρνηση θα μας χρεοκοπήσει ξανά

Βουλή – Βιλιάρδος για προϋπολογισμό 2024: Η κυβέρνηση θα μας χρεοκοπήσει ξανά
Επανέλαβε τις προτάσεις του κόμματός του για την αλλαγή του παραγωγικού μας μοντέλου και τη στήριξη της οικονομίας
«Η κυβέρνηση συνεχίζει το οικονομικό μοντέλο που μας χρεοκόπησε και θα μας χρεοκοπήσει ξανά», υπογράμμισε ο γενικός εισηγητής της Ελληνικής Λύσης Β. Βιλιάρδος, μιλώντας στη συζήτηση του προϋπολογισμού του 2024 στην Ολομέλεια της Βουλής.
Ανέφερε ότι «η Ελλάδα είναι μία πάμπλουτη χώρα που μπορεί εύκολα να ευημερήσει», όμως «ο πλούτος της όμως προσελκύει πολλά αρπαχτικά, οπότε πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτική, ειδικά όσον αφορά την οικονομία και την άμυνα της».
Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει δρομολογήσει και δεν προβλέπεται μέχρι το 2025 η εκπόνηση ενός ισολογισμού του κράτους για αξιολογεί όλα τα περιουσιακά στοιχεία και η υιοθέτηση του διπλογραφικού λογιστικού συστήματος από το Δημόσιο, έτσι ώστε να ελέγχονται συστηματικά όλες οι δαπάνες και τα έσοδα του κράτους, ενώ εξέφρασε τη διαφωνία της Ελληνικής Λύσης στο να μεταφέροντα σχεδόν όλα τα περιουσιακά στοιχεία στο Υπερταμείο των ξένων, χωρίς καν εκτίμηση της αξίας τους. Επανέλαβε τις προτάσεις του κόμματός του για την αλλαγή του παραγωγικού μας μοντέλου και τη στήριξη της οικονομίας «σε δύο βασικούς πυλώνες: στον πρωτογενή μας τομέα με έμφαση στην τεχνολογική γεωργία και στη βιομηχανία -με επίκεντρο την αμυντική, όπως απαιτεί η γεωπολιτική μας θέση».
Ανέφερε ότι ο τουρισμός «είναι μεν σημαντικός, αλλά μόνο όταν στηρίζεται και στηρίζει την εγχώρια παραγωγή», αλλά και πως «δεν χρειάζονται ψέματα και μεγάλα λόγια, αλλά παραγωγικές επενδύσεις».
Για την οικονομική κυβερνητική πολιτική είπε ότι προσθέτει φόρους σε βάρος, κυρίως, της μεσαίας τάξης, με τη διατήρηση των ίδιων φορολογικών συντελεστών στις αυξημένες τιμές, με την αύξηση των αντικειμενικών αξιών όσον αφορά τον ΕΝΦΙΑ και με νέα τεκμήρια στους ελεύθερους επαγγελματίες.
Ο κ. Βιλιάρδος πρότεινε «ένα σύστημα εσόδων εξόδων με γραμμικό φόρο. Καταπολέμηση της γραφειοκρατίας με την απλοποίηση όλων των διαδικασιών. Ένα αξιόπιστο και σταθερό τραπεζικό σύστημα που να δανείζει βιώσιμα τις ΜμΕ επιχειρήσεις και όχι μόνο τις μεγάλες, χωρίς ληστρικές προμήθειες και τεράστια διαφορά μεταξύ επιτοκίων καταθέσεων και χορηγήσεων. Την καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής. Γρήγορη, αποτελεσματική και απλοποιημένη απονομή δικαιοσύνης. Ένα σωστό και σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα - συνδεδεμένο με την αγορά εργασίας. Μία ισχυρή Αρχή Ανταγωνισμού που να αποτρέπει τα καρτέλ και την αισχροκέρδεια τους. Δίκαιη εργατική νομοθεσία που να παρέχει κίνητρα στους εργαζομένους. Αξιοκρατία στα υπουργεία με τεχνοκράτες που να μην είναι βουλευτές. Ένα λειτουργικό οικοσύστημα για τις επιχειρήσεις, έτσι ώστε να μοιράζονται την τεχνογνωσία, το marketing, τα Logistics , κλπ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης