Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σπίρτζης: Ο Τσίπρας θα μπορούσε να ενώσει μια μεγάλη προοδευτική παράταξη με ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και όποιον άλλον

Σπίρτζης: Ο Τσίπρας θα μπορούσε να ενώσει μια μεγάλη προοδευτική παράταξη με ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και όποιον άλλον
Ερωτηθείς, τέλος, αν ο κ. Κασσελάκης δίνει προοπτική εξουσίας, ο κ. Σπίρτζης απάντησε πως «με αυτά τα ποσοστά και με την πολιτική κατάσταση που έχουμε σήμερα, δεν υπάρχει κάποιο κόμμα της αντιπολίτευσης που μπορεί να αποτελεί τον εναλλακτικό προοδευτικό πόλο διακυβέρνησης»
Τη συγκρότηση μιας μεγάλης προοδευτικής παράταξης, με τη συμμετοχή «του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και όποιου άλλου» προτείνει ο Χρήστος Σπίρτζης ως τον έτερο πόλο της Νέας Δημοκρατίας, επικεφαλής της οποίας θα μπορούσε να είναι ο Αλέξης Τσίπρας.
«Δεν πρέπει να είμαστε στη λογική του πότε πρέπει να πέσει η Νέα Δημοκρατία σαν ώριμο φρούτο. Πρέπει να συγκροτηθεί μια μεγάλη προοδευτική παράταξη, με προγραμματική σύγκλιση των κομμάτων του προοδευτικού κέντρου. Δηλαδή, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και όποιος άλλος», είπε αρχικά ο Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Απαντώντας στο ερώτημα αναφορικά με το ποιος θα μπορούσε να ηγηθεί αυτής της παράταξης, επισήμανε πως «ο Αλέξης Τσίπρας είναι κατά τη γνώμη μου ένα πρόσωπο που μπορεί να ενώσει. Δεν στέκομαι στα πρόσωπα. Αυτό θα το συμφωνήσουμε είτε ως διαδικασία, είτε ως πολιτική συμφωνία. Νομίζω ότι υπάρχουν και άλλα πρόσωπα που έχουν υπηρετήσει σε διακριτές θέσεις και έχουν υπηρετήσει ως πρωθυπουργοί και πρόεδροι κομμάτων του προοδευτικού κόσμου που μπορούν να εγγυηθούν μια τέτοια πρόταση».
Ερωτηθείς, τέλος, αν ο κ. Κασσελάκης δίνει προοπτική εξουσίας, ο κ. Σπίρτζης απάντησε πως «με αυτά τα ποσοστά και με την πολιτική κατάσταση που έχουμε σήμερα, δεν υπάρχει κάποιο κόμμα της αντιπολίτευσης που μπορεί να αποτελεί τον εναλλακτικό προοδευτικό πόλο διακυβέρνησης».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης