Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παππάς (ΣΥΡΙΖΑ): Το βράδυ των ευρωεκλογών θα έχουμε ένα νέο πολιτικό σκηνικό

Παππάς (ΣΥΡΙΖΑ): Το βράδυ των ευρωεκλογών θα έχουμε ένα νέο πολιτικό σκηνικό
«Ο ΣΥΡΙΖΑ δημοσκοπικά ανεβαίνει»
Σχετικά Άρθρα
Βέβαιος ότι «το βράδυ των ευρωεκλογών θα έχουμε ένα νέο πολιτικό σκηνικό» εμφανίστηκε ο βουλευτής και τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, υπογραμμίζοντας ότι στόχος του κόμματος είναι η «μεγάλη ανατροπή ενός πολιτικού σκηνικού που έχει τη μονοκρατορία του κ. Μητσοτάκη».
Μιλώντας στο κανάλι της Ναυτεμπορικής σήμερα 23/4, ο κ. Παππάς είπε ότι «ξεκινάμε από ένα πολύ δυσμενές αποτέλεσμα», ωστόσο πρόσθεσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που είναι καταδικασμένο να μπαίνει σε όλες τις μάχες για να κερδίσει. Δεν έχει την πολυτέλεια να βάζει άλλους στόχους».
Κληθείς να σχολιάσει τις βολές από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παππάς ανέφερε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δημοσκοπικά ανεβαίνει, οι γειτονικοί πολιτικά χώροι ενοχλούνται περισσότερο». Σε ό,τι αφορά την κριτική που ασκείται από τη Νέα Αριστερά προς τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «δεν έχει δικαιωθεί η επιλογή της αποχώρησης τους από τον ΣΥΡΙΖΑ».
Σε άλλο σημείο, ο κ. Παππάς ανέφερε ότι «το ‘πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια’ είναι ένα σύνθημα που χρησιμοποίησαν οι χούντες για να διχάσουν τους Έλληνες και αυτό σταματάει εδώ. Σταματάει δηλαδή η δυνατότητα που είχε η Δεξιά να βάζει στο πολιτικό μάρκετινγκ αξίες για να διχάσει τον κόσμο». Τόνισε επιπλέον ότι «δεν θα επιτρέψουμε να είναι αποτελεσματικά τα βέλη απέναντι στην Αριστερά σε σχέση με τον πατριωτισμό της, με το αν σέβεται ή όχι το θρησκευτικό αίσθημα του λαού».
Αναφερόμενος στην ακρίβεια, ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «η χώρα μας είναι 2η στην Ε.Ε. στον πληθωρισμό τροφίμων» και πρόσθεσε ότι «είμαστε 2οι από το τέλος σε αγοραστική δύναμη». Όπως τόνισε, «είναι σαφές ότι τα μέτρα της κυβέρνησης για την ακρίβεια δεν έχουν φέρει αποτέλεσμα».
Επεσήμανε ότι «όταν έχουμε μια συσσώρευση ακρίβειας από το 2019, αντιλαμβάνεστε ότι μια μείωση του πληθωρισμού δεν σημαίνει μείωση τιμών, σημαίνει επιβράδυνση της αύξησης τιμών». Είπε επιπλέον ότι «αποδεικνύεται πως υπάρχει ένα τεράστιο ψέμα από την πλευρά της κυβέρνησης που έλεγε ότι μειώνει φόρους», σημειώνοντας ότι «έχουμε γύρω στα 4 δισ. υπερπλεονάσματα». «Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μεγάλο κομμάτι επιστρεφόταν στην κοινωνία και είχαμε κατηγορηθεί για σπατάλες. Ο κ. Μητσοτάκης έχει κάνει καθαρό ότι δεν θα το κάνει αυτό» συμπλήρωσε.
Ο κ. Παππάς ανέφερε ότι τώρα που αποτυπώνονται τα νέα δεδομένα έρχεται εκ νέου στην επικαιρότητα η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την καταπολέμηση της ακρίβειας. «Μπορούμε να μειώσουμε τους έμμεσους φόρους σε κρίσιμα αγαθά και να αξιοποιήσουμε κομμάτι των υπερκερδών του 2022 και του 2023» τόνισε και εξήγησε: «Η κεντρική ιδέα είναι κομμάτι από τα υπερκέρδη να αξιοποιηθεί για να μειωθούν οι έμμεσοι φόροι ώστε να υπάρξει μια αποσυμπίεση στις τιμές».
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε επίσης ότι η έκθεση της Standard & Poor’s χτυπάει καμπανάκια και για το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, καθώς και για το δημόσιο και ιδιωτικό χρέος. Σε ό,τι αφορά το Ταμείο Ανάκαμψης, είπε ότι «υπάρχει έρευνα της Ευρωπαίας εισαγγελέως η οποία αναζητά τι έχει συμβεί με 2,5 δισ. ευρώ για ψηφιακά έργα». Υπογράμμισε, δε, ότι «έχουμε ένα ντόμινο χαμένων ευκαιριών για την ελληνική οικονομία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης