Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η κυβέρνηση επιδιώκει επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων – Την Τετάρτη 26/6 συνεδριάζει η ΚΟ της ΝΔ

Η κυβέρνηση επιδιώκει επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων – Την Τετάρτη 26/6 συνεδριάζει η ΚΟ της ΝΔ
Στόχος είναι να γίνει μια παραγωγική συζήτηση, να ληφθούν τα εσωκομματικά μηνύματα
Σχετικά Άρθρα
Τις συναντήσεις με υπουργούς που χειρίζονται χαρτοφυλάκια αιχμής αναμένεται να συνεχίσει το προσεχές διάστημα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με στόχο να τεθούν προτεραιότητες και με έμφαση την ποιότητα της καθημερινότητας των πολιτών.
Σε πρώτο πλάνο η επιτάχυνση της μεταρρυθμιστικής ατζέντας και η αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού έργου (ακρίβεια, ΑΣΕΠ, στέγη, διαθέσιμο εισόδημα – με έμφαση τους πιο αδύναμους).
Την Τετάρτη 26/6 συνεδριάζει η ΚΟ της ΝΔ με τον πρωθυπουργό να είναι έτοιμος να ακούσει τους βουλευτές και τους προβληματισμούς τους, καθώς είναι η πρώτη συνεδρίαση μετά τις ευρωεκλογές και το εκλογικό αποτέλεσμα.
Στόχος είναι να γίνει μια παραγωγική συζήτηση, να ληφθούν τα εσωκομματικά μηνύματα, με τον πρόεδρο της παράταξης να εστιάζει στην αναπτέρωση του κομματικού ηθικού, την αποφυγή φαινομένων εσωστρέφειας αλλά και την εντατικοποίηση της επικοινωνίας μεταξύ κυβέρνησης και ΚΟ. Παράλληλα, θα χαραχτούν τα επόμενα βήματα με ορίζοντα τριετίας.
Την Πέμπτη 27/6 ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες καθώς θα συμμετέχει στην τακτική Σύνοδο Κορυφής με την ελληνική πλευρά να εκφράζει την αισιοδοξία της ότι θα «κλειδώσουν» τα πρόσωπα για την ευρωπαικά αξιώματα ευθύνης (πρόεδρος Κομισιόν, Ευρωπαικού Συμβουλίου, εκπρόσωπος ΕΕ για εξωτερική πολιτική και ασφάλεια), σύμφωνα με την ΕΡΤ -ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τον Donald Tusk είναι βασικοί διαπραγματευτές για το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης