Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί τις ξένες αγορές και διορθώνει ήπια χωρίς τζίρο

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί τις ξένες αγορές και διορθώνει ήπια χωρίς τζίρο
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Με μικρές απώλειες άνοιξαν οι αγορές της Ευρώπης. Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, θα τραβήξουν τα βλέμματα. Σήμερα και τα αντίστοιχα στοιχεία από την Ελλάδα. Διατήρηση επιλεκτικών τοποθετήσεων και χαμηλό τζίρο περιμένουν οι αναλυτές. Δεν έχουμε σημαντικές επιχειρηματικές ειδήσεις που θα μπορούσαν να βάλουν στο επίκεντρο συγκεκριμένες μετοχές.

Ο Γενικός Δείκτης άνοιξε με ήπιες απώλειες αλλά και εξαιρετικά χαμηλές συναλλαγές. Ενδεικτικό της απουσίας τζίρου το γεγονός ότι μετά τα πρώτα λεπτά αρκετές μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης δεν είχαν κάνει πράξη. Οι απώλειες του Γ.Δ. ήταν αποτέλεσμα της ήπιας πίεσης που δέχονται μετοχές όπως Eurobank, Μυτιληναίος, Motor Oil, Jumbo και ΟΤΕ. Με μικρό όγκο οι περισσότερες.

Αυτό που συνεχίζει να δείχνει το ΧΑ, είναι ότι δεν υπάρχει διάθεση από τους πωλητές για χαμηλότερες επίπεδα, αλλά και περιορισμένη διάθεση για υψηλότερα. Κρατάει πάντως επαφή με τις 900 μονάδες και η τελική του πορεία θα κριθεί κυρίως από την πορεία των αγορών της Ευρώπης.

ΟΤΕ: Από 3/12 έως 9/12 αγόρασε 216 χιλ. ίδιες μετοχές με μέση τιμή 15,5738 ευρώ ανά μετοχή. Συνολικά κατέχει περίπου 9 εκατ. μετοχές ή το 1,962% του συνόλου των μετοχών. Με ήπιες απώλειες και χαμηλό όγκο ξεκίνησε η μετοχή και οριακά κάτω από τα 16 ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ήπιες είναι οι απώλειες στις περισσότερες συστημικές και δεν φαίνεται διάθεση για σημαντικά χαμηλότερα. Η Πειραιώς δοκιμάζει πρώτη να κινηθεί υψηλότερα.

JUMBO: Με λίγα κομμάτια την πήγαν στο άνοιγμα στα 12,70 ευρώ, αλλά αμέσως βγήκαν λίγο υψηλότερα οι αγοραστές και την οδήγησαν πάνω από τα 12,85 ευρώ.

TITAN: Με διάθεση για υψηλότερα από τα πρώτα λεπτά και ενισχύεται οριακά κάνοντας πράξη στα 13,80 ευρώ.

AS COMPANY: Συνεχίζει τις αγορές ιδίων μετοχών η εταιρεία και έχει φτάσει τις 55 χιλ. μετοχές περίπου. Με βάση τα μετρητά που έχει λογικά πράττει.

ΝΑΚΑΣ: Σήμερα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,17 ευρώ ανά μετοχή μικτό ή καθαρό 0,1615 ευρώ. Υπάρχει και επιστροφή κεφαλαίου αλλά αργότερα. Στο -3% η μετοχή.

ΛΥΚΟΣ: Χωρίς το δικαίωμα στο προσωρινό μέρισμα και η συγκεκριμένη. Το καθαρό είναι στα 0,043 ευρώ ανά μετοχή περίπου.

ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ: Με καλό όγκο και καλή άνοδο το σημερινό ξεκίνημα. Προεξοφλούν πώληση μονάδας και εδώ οι επενδυτές. Είχε αναφερθεί το ΒΝ, αλλά επιβεβαίωσε και η ίδια η εταιρεία πρόσφατα. Η αποτίμηση στα 158 εκατ. ευρώ με την τιμή πάνω από τα 1,80 ευρώ. Από τις λίγες που ξεχωρίζουν.

Q&R: Και η συγκεκριμένη με όγκο στο ξεκίνημα, όπως και χθες και καλή άνοδο. Η αποτίμηση στα 10 εκατ. ευρώ.

ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ: Με 15 τεμάχια στο +10% και στα 1,84 ευρώ και ο πρώτος αγοραστής είναι στα 1,61 ευρώ με τον πρώτο πωλητή στα 1,80 ευρώ.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Στα 8 ευρώ με όγκο πάνω από 2 χιλ. τεμάχια.

FLEXOPACK: Δεν έχει καταφέρει να βγάλει αντίδραση εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα. Από τότε που έβγαλε μειωμένα κέρδη έχασε σημαντικό μέρος της αποτίμησης. Φανταστείτε που θα την πήγαιναν τη μετοχή αν είχε βγάλει ζημιές.

ATTICA GROUP: Καλή η αντίδραση στις τελευταίες συνεδριάσεις κυρίως λόγω της ανακοίνωσης μερίσματος αλλά και δραστηριοποίησης στον τουρισμό. Συνεχίζει πάντως να συσσωρεύει μεταξύ 1-1,20 ευρώ. Στα 1,1050 ευρώ με όγκο 6 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης