Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προς αναζήτηση κατεύθυνσης – Οι μετοχές που ξεχωρίζουν

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προς αναζήτηση κατεύθυνσης – Οι μετοχές που ξεχωρίζουν
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Μόνιμα το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού το τελευταίο διάστημα, αφού από το εσωτερικό απουσιάζουν οι σημαντικές ειδήσεις που θα μπορούσαν να δώσουν κατεύθυνση. Χθες η ΕΚΤ μας επηρέασε, ενώ ο Nasdaq λόγω Facebook κατέγραψε μεγάλη πτώση. Οι ευρωπαϊκές αγορές πάντως άνοιξαν ήπια ανοδικά σήμερα.

Σημειώνουμε το γεγονός ότι και πάλι ο DAX βρίσκεται πάνω στον εκθετικό των 200 ημερών με βάση το χθεσινό κλείσιμο προσπαθεί να παραμείνει από πάνω με βάση το σημερινό άνοιγμα, αν και δυσκολεύεται. Ο Γενικός Δείκτης παραμένει πάνω από το άνω όριο της πολύμηνης συσσώρευσης, χωρίς ωστόσο να έχει απομακρυνθεί.

Ο Γενικός Δείκτης άνοιξε με ήπια άνοδο και στο ξεκίνημα ξεχωρίζει η Alpha Bank. Από την προσυνεδρίαση ξεχώριζε δηλαδή. Καλή εικόνα από Εθνική και πάλι. Από τις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις με δυνατό όγκο και καλή άνοδο άνοιξε η Intracom.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μεγάλες εντολές αγοράς είχε στην προσυνεδρίαση η Alpha Bank και άνοιξε με σημαντική άνοδο και ουσιαστικά είναι από τις λίγες μετοχές που ξεχωρίζουν. Κινείται πάνω από τα 1,35 ευρώ με άνοδο άνω του 2%. Έτσι δίνει κέρδη και στον τραπεζικό δείκτη. Καλό το άνοιγμα και της Εθνικής, αλλά και της Eurobank. Μόνο η Πειραιώς υποχωρεί αλλά ήπια.

ΟΤΕ: Με άνοδο ξεκίνησε η μετοχή.

JUMBO: Συνεχίζει να εμφανίζει μεταβλητότητα πέριξ των 13 ευρώ. Σήμερα με άνοδο αλλά και με απόσταση μεταξύ πρώτου αγοραστή και πρώτου πωλητή.

ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ: Αδύναμο ξεκίνημα για Lamda, Μυτιληναίο, και δυο τρεις ακόμα αλλά ο όγκος είναι αρκετά χαμηλός για να βγουν συμπεράσματα.

ΟΛΠ: Προσπάθησε χθες να βγάλει αντίδραση. Σήμερα οι αγοραστές παραμένουν στα γνωστά επίπεδα, δηλαδή λίγο πάνω από τα 17,30 ευρώ, χωρίς να έχει γίνει κάποια πράξη.

ΔΕΗ: Δυσκολεύεται να πιάσει τα 9 ευρώ, αλλά με αγοραστές σήμερα και στα 8,75 ευρώ.

ΦΟΥΡΛΗΣ: Προς τα 4,30 ευρώ η μετοχή μετά τη χθεσινή αδυναμία να ξεπεράσει τα 4,40 ευρώ, αλλά έφταιγε και το γενικότερο κλίμα. Με απόσταση και εδώ αγοραστές από πωλητές.

INTRACOM: Τράβηξε με το άνοιγμα τα βλέμματα γιατί άνοιξε στο +4,5% και πάνω από τα 1,80 ευρώ. Στα πρώτα πέντε λεπτά ο όγκος ήταν πάνω από 100 χιλ. τεμάχια και διατηρούσε την άνοδο. Η αποτίμηση στα 138 εκατ. ευρώ.

CENERGY: Και νέο έργο ανακοίνωσε η εταιρεία.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Σήμερα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στην αύξηση κεφαλαίου με αναλογία 1 νέα για κάθε 3 παλιές και τιμή διάθεσης τα 0,42 ευρώ. Η μετοχή θα ξεκινήσει τη συνεδρίαση με προσαρμοσμένη τιμή τα 0,58 ευρώ. Αν καλυφθεί η ΑΜΚ θα αντλήσει 1,55 εκατ. ευρώ.

ΚΕΚΡΟΨ: Με 1 κομμάτι άνοιξαν τη μετοχή στο -5,69% και στα 1,79 ευρώ. Η αποτίμηση στα 35,4 εκατ. ευρώ.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Συνεχίζει να κάνει μεγάλους όγκους. Έχει διορθώσει από την πρόσφατη κίνηση που είχε κάνει μέχρι τα 0,80 ευρώ και βρίσκεται στα 0,75 ευρώ. Με όγκο πάνω από 10 χιλ. τεμάχια στα πρώτα λεπτά.

REVOIL: Πέριξ των 1,20 ευρώ νομίζουμε πως η στήριξη κρατάει και με βάση την αποτίμηση και το εννεάμηνο θεωρούμε ότι αξίζει να δει υψηλότερα επίπεδα τιμών.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης