Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Παραμένει ισχυρό το momentum στην Ελλάκτωρ – Νέα ανοδική κίνηση 5% και νέα υψηλά 8 ετών

Παραμένει ισχυρό το momentum στην Ελλάκτωρ – Νέα ανοδική κίνηση 5% και νέα υψηλά 8 ετών
Εκτός από την Ελλάκτωρ, η μετοχή της Avax έχει άνοδο 6,62% και με άνοδο άνω του 1% διαπραγματεύεται η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.
Σχετικά Άρθρα
Αν και από το ξεκίνημα του 2023 και μετά το +12,47% της περασμένης Παρασκευής η μετοχή της Ελλάκτωρ έχει άνοδο 31,43%, σήμερα η μετοχή κινείται εν νέου έντονα ανοδικά οδηγώντας τη μετοχή σε νέα υψηλά 8 ετών.
Ο τίτλος βρίσκεται στα 2,40 ευρώ με άνοδο 4,35% και όγκο 228 χιλ. τεμάχια.
Το ΒΝ από 16 Ιανουαρίου έχει αναλύσει την κίνηση στον κατασκευαστικό κλάδο και τους λόγους για τους οποίους όλες οι εισηγμένες ενισχύονται.
Επιπλέον εκτός από τη μικρή ελεύθερη διασπορά της Ελλάκτωρ (κάτω του 15%), η οποία ευνοεί τέτοιες κινήσεις, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, τα μεγέθη αναμένεται να εμφανιστούν βελτιωμένα στο σύνολο της χρήσης 2022 μετά και την ολοκλήρωση της πώλησης της Άνεμος, αλλά και την επαναγορά του ομολόγου.
Ήδη η κατασκευαστική δραστηριότητα έχει δείξει σημάδια βελτίωσης και αναμένεται να βελτιωθούν περαιτέρω καθώς οι νέες συμβάσεις υπογράφονται με υψηλότερα περιθώρια, που σημαίνει καλύτερα κέρδη για τις εταιρείες.
Στο παρασκήνιο ακούγονται επίσης εκτιμήσεις για δραστηριοποίηση της εισηγμένης στα υπεράκτια αιολικά.
Σημειώνεται πως εκτός από την Ελλάκτωρ, η μετοχή της Avax έχει άνοδο 6,62% και με άνοδο άνω του 1% διαπραγματεύεται η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Την περασμένη Παρασκευή το ΒΝ μετέδωσε

Οι λόγοι της ανόδου της μετοχής του Ελλάκτωρ

1) Ο όμιλος Βαρδινογιάννη ως γνωστόν κατέχει το 29,8% του Ελλάκτωρ και έχει το δικαίωμα εντός ενός έτους να πουλήσει τις μετοχές του Ελλάκτωρ σε προσυμφωνημένη τιμή, δηλαδή 1,75 ευρώ.
Η τιμή είναι πολύ χαμηλότερη από την τρέχουσα τιμή των 2,25 ευρώ.
2) Η Reggeborgh που είναι βασικός μέτοχος του Ελλάκτωρ, επενδύει δυναμικά στα ακίνητα μέσω της REDS
3) Η πώληση του ΑΚΤΩΡ παραμένει ρεαλιστικό σενάριο εάν και εφόσον ο Ελλάκτωρ αποτύχει να πλειοδοτήσει για την πώληση της Αττικής Οδού
4) Λόγω όλων αυτών των αλλαγών ο Ελλάκτωρ από καθαρά ζημιογόνος εταιρεία θα καταφέρει να επιτύχει υψηλότερα κέρδη
5) Κυκλοφορεί μια ανεπιβεβαίωτη φήμη ότι η Motor Oil, η οποία κατέχει το 75% της ΕΛΤΕΧ Άνεμος, θα αποκτήσει το 100% της εταιρείας
Κοινώς θα πάρει και το 25% που κατέχει ο Ελλάκτωρ.
Για όλους αυτούς τους λόγους η μετοχή του Ελλάκτωρ έχει βρεθεί στο προσκήνιο, ωστόσο αρχίζει να πλησιάζει σε υπερτιμημένη ζώνη και χρήζει προσοχής για την κερδοσκοπία που εκδηλώνεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

`
Κλείσιμο
Advertisement