Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΧΑ: Διατήρηση των επιλεκτικών τοποθετήσεων με το βλέμμα στον ΜSCI – Η Τιτάν στο επίκεντρο

ΧΑ: Διατήρηση των επιλεκτικών τοποθετήσεων με το βλέμμα στον ΜSCI – Η Τιτάν στο επίκεντρο
Οι αγορές της Ευρώπης αναμένεται να ανοίξουν ήπια ανοδικά όπως δείχνει η εικόνα των παραγώγων
Σχετικά Άρθρα
Στην αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI στρέφεται σήμερα το επενδυτικό ενδιαφέρον, με τον οίκο να δημοσιεύει τις αλλαγές αργά το βράδυ.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί και η μετοχή της Τιτάν, μετά τα ισχυρά και ανώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών που δημοσίευσε η εταιρεία.
Η αγορά εντυπωσιάζει κινούμενη προς τα υψηλά της και προς τις 1.140 μονάδες με επιλεκτικές τοποθετήσεις, λόγω των ισχυρών οικονομικών αποτελεσμάτων των εταιρειών.
Το κλίμα στο εξωτερικό παραπέμπει σε συσσώρευση με τους δείκτες να είναι κοντά στα υψηλά τους επίσης.
Για σήμερα και μετά από 7 συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις οι αναλυτές περιμένουν διατήρηση των επιλεκτικών τοποθετήσεων και συσσώρευση, χωρίς να αποκλείονται και κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης βραχυπρόθεσμων κερδών.
Οι αγορές της Ευρώπης αναμένεται να ανοίξουν ήπια ανοδικά όπως δείχνει η εικόνα των παραγώγων.

Eurobank Equities
Περιμένουμε η αγορά να συσσωρεύσει σήμερα μετά από ένα μεγάλο σερί ανοδικών συνεδριάσεων, εν μέσω μικτών τάσεων στις παγκόσμιες αγορές.

Optima Bank
Περιμένουμε κάποιες επιλεκτικές τοποθετήσεις σήμερα ενόψει της ανακοίνωσης της αναδιάρθρωσης των δεικτών MSCI το βράδυ. Η Τιτάν θα είναι στο επίκεντρο.

Euroxx
Περιμένουμε οι επιλεκτικές κινήσεις να συνεχιστούν. Η ανακοίνωση της αναδιάρθρωσης των δεικτών MSCI σήμερα το βράδυ θα είναι στο επίκεντρο.

Beta
Καθώς ο Γενικός Δείκτης πλησιάζει το υψηλό εννέα ετών που καταγράφθηκε την 1η Μαρτίου, η δυναμική μπορεί να χάσει έδαφος. Ωστόσο, τα αποτελέσματα διατηρούν το αγοραστικό ενδιαφέρον ισχυρό απορροφώντας τις κινήσεις κατοχύρωσης κερδών. Περιμένουμε η Τιτάν να είναι στο επίκεντρο μετά τα ικανοποιητικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου

Depolas

Με κέρδη έκλεισε χθες ο ΓΔΧΑ και με βελτίωση στον τζίρο, ενώ αρνητικά πρόσημα κυριάρχησαν στην Ευρώπη. Στις ΗΠΑ ο πληθωρισμός Απριλίου κινήθηκε οριακά χαμηλότερα των εκτιμήσεων σε ετήσια βάση (4,9% έναντι 5%) γεγονός που οδήγησε σε κέρδη κυρίως τις μετοχές τεχνολογίας, οι οποίες είναι περισσότερο ευαίσθητες στα επιτόκια. Επί της ουσίας, καμία ουσιαστική διαφοροποίηση δεν παρατηρείται στο διεθνές κλίμα, γεγονός που στηρίζει εν μέρει και την άνοδο στον ΓΔΧΑ. Θετικό ξεκίνημα για το έτος έχουμε και για την Τιτάν καθώς το Α΄τρίμηνο της εισηγμένης καταγράφεται αύξηση εσόδων κατά 29% στα 588 εκ. ευρώ, ενώ τα λειτουργικά κέρδη EBITDA υπερδιπλασιάστηκαν έναντι του περσινού αντίστοιχου τριμήνου στα 107εκ. Ευρώ και μάλιστα με περιθώρια κοντά στα προ πανδημίας επίπεδα. Οι όγκοι των πωλήσεων αυξήθηκαν σε όλες τις κύριες κατηγορίες προϊόντων, αλλά η αύξηση οφείλεται κυρίως στην άνοδο των τιμών. Τέλος, τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 44,3 εκ ευρώ, ενώ οι ελεύθερες ταμειακές ροές ήταν αρνητικές λόγω αυξημένου κόστους κεφαλαίου κίνησης, αλλά και των σημαντικών επενδύσεων ύψους 49εκ ευρώ. Σημειώνουμε ότι ο ΓΔΧΑ προσεγγίζει το άνω εύρος των εκτιμώμενων τιμών (1140 μονάδες) για την προεκλογική περίοδο και συνιστούμε προσοχή βραχυπρόθεσμα. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα επικαιροποιημένα στοιχεία εργασίας και τον δείκτη τιμών παραγωγού Απριλίου των ΗΠΑ.

Κύκλος
Το βράδυ ανακοινώνονται οι εξαμηνιαίες αλλαγές των δεικτών MSCI, με την ελληνική αγορά να προσδοκά τη είσοδο της 11ης μετοχής, της Τράπεζας Πειραιώς, στο δείκτη MSCI Standard Greece. Το σημαντικότερο τεχνικό γεγονός της χτεσινής συνεδρίασης ήταν η υπέρβαση των 1.125 μονάδων με την υποβοήθηση της ευνοϊκής έκθεσης της Morgan Stanley για το Χ.Α. Μετατρέπονται πλέον στην πλησιέστερη στήριξη. Επόμενος άθλος η υπέρβαση της τοπικής κορυφής των 1.133-1.141 μονάδων

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης